Читај ми!

Јапанска „црна удовица“ која је цијанидом тровала љубавнике чека извршење смртне казне

Седамдесет петогодишња Јапанка Кисао Какехи позната као „црна удовица“ чека извршење смртне казне због убиства три љубавника, и покушаја убиства четвртог.

Последња жртва „црне удовице“ је био Исао Какехи 75-годишњи удовац кога је упознала преко агенције. После два месеца познанства пар се венчао, преселио и започео срећан живот у Кјоту. Припремали су пиринчане колаче за новогодишњу прославу, али несрећни младожења није дочекао Нову годину, а полицији је његова смрт била чудна.

Каснија истрага је утврдила да су убиства „црне удовице“ почела још 2007. године, када је имала 61 годину, али се извукла од прогона све док полиција није смрт последње жртве повезала са претходним случајевима.

Детаљном полицијском истрагом, Кисао Какехи је ухапшена и осуђена на смрт 2017. године на једном од најдужих суђења у Јапану. У јуну јој је одбијена последња молба за помиловање. 

„Користила услуге агенција за упознавање, а када би код жртава стекла поверење, тровала би их цијанидом. То је немилосрдан злочин заснован на планираној и снажној намери убистава“, рекао је судија, који је водио случај.

Ова вест уплашила је становнике Јапана и указала им на опасности које вребају са интернет страница намењеним самцима.

Иначе су обдукције у Јапану ретке, и раде се само ако постоји основана сумња да је по среди убиство. Сматра се да је управо ово био разлог због кога је „црна удовица" касно откривена.

Процењује се да је Исао Какехи преварама узела милионе, а њен случај је љубавне преваре ставио у жижу јавности јер је преко 32 милиона Јапанаца регистровано на разним апликацијама за упознавање.

број коментара 0 Пошаљи коментар