Читај ми!

Рускиња тужи „Мекдоналдс“ због билборда који ју је намамио да прекрши пост

Ксенија Овчиникова тврди да је прекршила предускршњи пост зато што ју је билборд „Мекдоналдса“ намамио да купи чизбургер и због тога ће суду тужити амерички ланац ресторана брзе хране.

Како је подносилац жалбе саопштио суду у руском граду Омску, она је постила током седмонедељног предускршњег поста.

У априлу 2019. на средини поста, Ксенија Овчиникова је шетала Улицом Карла Маркса где је наишла на билборд са рекламом „Мекдоналдса“ за чизбургер и „чикен мекнагетсе“.

Она тврди да је реклама нарушила њена религиозна осећања и намамила је да купи чизбургер, чиме је прекршила пост, први пут у последњих шеснаест година.

„У том тренутку, постила сам око месец дана. Када сам видела билборд, нисам могла да одолим и отишла сам да купим чизбургер“, наводи Овчиникова у тужби.

Рускиња захтева моралну компензацију од 1.000 рубаља (13,5 долара) од популарног ланца ресторана.

С друге стране, из Руске православне цркве кажу да Овчиникова треба да тражи опроштај од Бога, а не компензацију од „Мекдоналдса“.

„Саветујемо јој да оде да се исповеди, а не на суд“, поручују из цркве.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво