Читај ми!

Немачки пензионер са тенком „пантер“ у подруму кажњен са 250.000 евра

Немачки суд осудио је 84-годишњег пензионера за илегално поседовање оружја, пошто је у његовом подруму пронађен прави арсенал, укључујући и нацистички тенк „пантер“ и противавионски топ.

Суд и Килу одлучио је да казни времешног Немца условном казном од 14 месеци затвора и наређено му је да плати казну од 250.000 евра, пренела је агенција ДПА.

Осим тога, наређено му је да у наредних две године прода или донира 40 тона тежак тенк и противавионски топ музеју или колекционару.

Осуђени Немац тврдио је пред судом да је „пантера“ купио у Енглеској, инсистирајући да се ради о нефункционалном тенку, али је по немачком закону без посебних дозвола илегално поседовати тенкове, оружје и муницију који би се могли сматрати ратним оруђима.

Локалне власти града Хајкендорфа, на северу Немачке, откриле су илегални арсенал током претраге подрума куће 84-годишњег пензионера 2015. године.

Претрага је обављена у оквиру шире истраге о трговини уметничких дела из ере нацизма, а у одвојеној рацији откривене су две статуе бронзаних коња које су стајале испред канцеларије Адолфа Хитлера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво