Читај ми!

Мудра превара од 5,7 милиона долара – уместо дијаманата баштенски каменчићи

Жена коју су ангажовали руски инвеститори, у отменој лондонској златари украла је дијаманте, а оставила баштенске каменчиће.

Дијаманти су најбољи женски пријатељ. Међутим, ово пријатељство је власнике изложбеног салона златаре "Boodles" у центру Лондона, скупо коштало. 

Лулу Лакатос представљала се као гемолог који је испитивао камење, па су је ангажовали за рад у престижној златари. Захваљујући својој спретности, жена је драгоцено камење заменила ситним каменчићима из баште.

Госпођа Лакатос урадила је процену седам дијманата у златари пре него што их је ставила у торбу. Али када је торба отворена, унутра је било седам малих каменчића, на суђењу је истакао крунски сведок.

„Оптужена је украла дијаманте, а заверу је вешто испланирала. Представљајући се као гемолог, дијаманте је показала богатим руским инвеститорима који су желели да их купе од златаре 'Boodles' у централном Лондону", истакао је тужилац Филип Стот.

Међу седам дијаманата високе вредности налазио се 20-каратни дијамант у облику срца чија је вредност већа од три милиона долара и тро-каратни ружичасти дијамант у облику крушке, вредан 1,50 милиона долара. Лакатос је живела у Француској и побегла је из Лондона после крађе, а виђена је са још две жене. Суђење је у току.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво