Читај ми!

Које су најсрећније државе света

Скандинавија је и даље најсрећније место на свету јер, према најновијем Светском извештају о срећи, три скандинавске земље држе прва три места.

Упркос пандемији, распрострањеност среће у прошлој години није се битно променила у односу на претходне. Према резултатима традиционалне анкете агенције „Галуп“, комбиноване са показатељима развоја, прва три места на листи најсрећнијих земаља света заузимају Финска, Исланд и Данска. Финска је добила оцену 7,89 у распону од нула до десет.

Анкета је рађена у пролеће 2020, након што је свет захватила епидемија коронaвируса.

Швајцарска је за два места поправила свој резултат у односу на 2019. годину и избила на четврто место. У првих десет следе: Холандија, Шведска, Немачка, Норвешка, Нови Зеланд и Аустрија.

Занимљиво је да је Немачка за десет места поправила своју позицију у односу на претходни извештај. 

Од земаља ван европског континента само се Нови Зеланд угурао у првих 10, док је Канада спала на петнаесту позицију. Сједињене Америчке Државе су се са 19. попеле на 14. место.

У Азији је најбоље котиран Тајван, на 19. месту, а у Африци Нигерија, на 59.

Србија је на 42. месту са оценом 6, а од земаља бивше Југославије, најбоље стоји Хрватска – на 23. месту, са оценом 6,51 и Словенија – на 26. месту са 6,46.

Извештај засебно третира Косово, а јужна српска покрајина налази се на 31. месту.

 

број коментара 9 Пошаљи коментар
(среда, 21. јул 2021, 18:49) - anonymous [нерегистровани]

Upravo

Tako , stopa samoubistava govori o sreći i nesreći , a ne novac..

(среда, 21. јул 2021, 16:51) - anonymous [нерегистровани]

Finska

But they remain well above the European average. One third of all deaths among 15- to 24-year-olds are caused by suicide. According to a 2018 report, In the Shadow of Happiness, authored by the Nordic Council of Ministers and the Happiness Research Institute in Copenhagen, some 16% of Finnish women aged 18 to 23 and 11% of young men define themselves as “struggling” or “suffering” in life. This level is only worse in the age bracket of 80 or above. Srecni su...

(среда, 21. јул 2021, 16:27) - Sofronije [нерегистровани]

Srbija

Tvrdim, i po sto puta tvrdim,Srbija je na nesrecnoj teritoriji.

(среда, 21. јул 2021, 12:18) - anonymous [нерегистровани]

Novcic ima dve strane

Uvek sam se pitao cime se to meri "sreca"? Ako cemo pricati o Skandinavskim zemljama, kako to da se nikad ne spomene da su apsolutni lideri u seksualnom zlostavljanju dece? Nema spora da su oni srecni u ekonomskom pogledu i drzavnom uredjenju..

(среда, 21. јул 2021, 10:43) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Uredjene drzave,imaju njihovi narodi radna mesta,opusteni su i komunikativni.I na kraju ljubav je vazna stvar u njihovim zivotima.A politika ih malo interesuje jer je sve podredjeno zadovoljstvu njihovih naroda.

(среда, 21. јул 2021, 09:36) - Милутин [нерегистровани]

Најсрећнији

Најсрећнији су они који су најсигурнији! Каква је срећа Срба на К и М? Ко је гласао о томе?
Срео сам неколико људи који долазе из "срећних" земаља надајући се да ће срећу наћи у Аустралији. Ту су људи из Новог Зеланда, Немачке, Швајцарске, Шведске, Финске, САД... Можда они нису приметили да су сви, осим њих, срећни!

(среда, 21. јул 2021, 09:01) - anonymous [нерегистровани]

Политички обојено истраживање

За познаваоце прилика, јасно је да је ово "истраживање", уколико је уопште урађено, политички обојено и са јасном политичком позадином.

(среда, 21. јул 2021, 08:51) - anonymous [нерегистровани]

Гл

Какве глупости.....

(среда, 21. јул 2021, 08:13) - anonymous [нерегистровани]

Švajcarska

Takođe zemlja sa velikim brojem samoubistava.