Читај ми!

Рођен са мање од пола килограма без шанси да преживи, а сада је прославио први рођендан

Мали борац. Шта друго би се могло рећи о Ричарду Скоту Вилијаму Хачинсону који је ушао у Гинисову књигу као најраније рођена беба која је преживела.

Рођен је у дечјој болници у Минеаполису пет месеци прерано. Његови доктори родитељима су рекли суморне прогнозе.

Његова мајка, Бет Хачинсон, доживела је медицинске компликације које су изазвале порођај у четвртом месецу трудноће.

Рођен 131 дан пре очекиваног термина, Ричард је тежио тек 340 грама. Био је толико мали да су родитељи могли да га држе у длану једне руке, наводе из Гинисове књиге рекорда.

„Када су родитељи Рик и Бет разговарали са лекарима, наш неонатални тим им тешка срца објаснио да не очекује да ће Ричард, јер је рођен веома рано, успети да преживи“, рекла је докторка Стејси Керн, која је пратила Ричардово стање.

„Знала сам да ће прве недеље Ричардовог живота бити веома тешке, али сам осећала да би могао да преживи ако успе да прегура то“, додала је докторка.

Због пандемије коронавируса, Ричардовим родитељима није било дозвољено да остану у болници преко ноћи, па су сваки дан по неколико сати путовали у болницу да буду поред њега.

У децембру 2020. године, након више од 6 месеци у болници, Ричард је отпушен и отишао је кући у наручју својих родитеља.

„Дан када су је добио отпусну листу био је посебан. Сећам се да су ми се очи напуниле сузама када сам га подигла из кревеца“, присетила се Бет.

Пре више од 2 недеље, 5. јуна, мали борац прославио је и свој први рођендан у кругу породице.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво