Читај ми!

Пентхаус у Мајамију најскупља некретнина плаћена криптовалутом

Продајом ексклузивног пентхауса у четврти Сурфсиде у Мајами Бичу постављен је рекорд у највећој познатој трансакцији некретнина плаћених криптовалутом у износу од 22 и по милиона долара.

Када је средином маја објављено да стана у комплексу Арт сурфсајд који је пројектовао италијански архитекта Антонио Читерио, може бити плаћен и дигиталним новцем, неколико недеља касније први од 16 станова је продат неименованом купцу за 22 и по милиона долара у криптовалути.

Пентхаус од 450 квадратних метара налази се на деветом спрату 12-спратне зграде и има четири спаваће собе и четири купатила. Његова највећа предност је тераса од 275 квадратних метара са погледом на море.

Поред тога, у згради постоји затворен и отворен базен, тениско игралиште на крову, теретана, јога студио, сауна. Ту је и дечја играоница, услужна кухиња и климатизована гаража.

Из Арт сурфсајда није објављено име купца нити одређена криптовалута у којој је купац платио некретнину, али власници зграде верују да су на корак од радикалне промене на тржишту некретнина.

„Крипто валута је будућност којом ће се мерити нечије богатство и ми верујемо да је ово само почетак“, тврди један од Артових сувласника, Ђовани Фашано, како преноси Бизнис инсајдер. „Арте је направио преседан и показао како продаја некретнина може да изгледа и колико брзо може да се обави. Поносни смо што смо поставили темеље за овај нови, растући свет капитала“.

Криптовалута постаје све чешће средство плаћања те су брокерске куће почеле озбиљније да разматрају овај начин трговине. Неке брокерске куће почеле су да ангажују стручњаке за вођење крипто трансакција, али већина програмера и агената још увек не прихвата криптовалуту као средство плаћања и захтевају од продаваца да их претворе у готовину.

У интервјуу за Форбс, Фашано је рекао и да верује да ће тржиште некретнина остати и даље најпривлачније за инвестрање.

„Историја је доказала да се сви новопечени богаташи окрећу некретнинама како би дугорочно сачували своје богатство. Дакле, очекивали смо да ће и ови нови светски милионери и милијардери криптовалута имати исту логику“, очекује Фашано.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво