Падао и тумбао се 300 метара низ стене и ништа

Планинар чији идентитет није откривен преживео је пад са висине од 305 метара у планинама Северне Каролине. Спасиоци су после акције која је трајала шест сати, планинара са лакшим повредама пребацили на сигурно, у Слејт Рок.

Према речима надлежних у Слејт Року, љубитељ шетње по планинским пределима задобио је само лакше повреде након што је склизнуо с видиковца у близини националног парка „Блу риџ“.

Планинар је могао да хода одмах након спасавања, преноси Индипендент.

Спасилачке екипе спустиле су се 150 метара низ стене у шуми Пизга да би дошле до човека.

Према речима спасилаца, неидентификовани планинар био је на стази два сата пре изласка сунца.

„Процењујемо да пао и котрљао се 305 метара (1.000 стопа). Неким чудом задобио је само лакше повреде“, наводи се у саопштењу спасилачког одреда округа Трансилванија.

Ово је треће спасавање љубитеља шетње по планинским крајевима од почетка године у овом крају па надлежни саветују већу опрезност при кретању по узвишењима и слабије приступачним теренима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво