Читај ми!

Шта сањају становници Лондона током пандемије коронавируса, ускоро ће се открити у музеју

Музеј у Лондону покренуо је нови пројекат под називом „Чувари сна“ са циљем да будућим генерацијама пружи емоционалну и личну причу о пандемији коронавируса. Музеј у Лондону који сарађује са Музејем снова на западном универзитету у Канади, тражи од суграђана да се обрате запосленима у музеју и поделе снове које су проживели док је Ковид-19 освајао свет.

Лондонски музеј најавио је пројекат сакупљања снова становника Лондона током пандемије које ће да уврсти у колекцију докумената који се чувају, а описују како је коронавирус утицао на људе.

Из музеја су навели да је присуство коронавируса променило снове грађана као и начин како сањамо и како спавамо.

Пројекат, назван „Чувари снова“, настојаће да прикупи усмене записе сневача. Такође ће истражити како снови могу да пруже слику о менталном здрављу и начинима суочавања са спољним стресовима, посебно у кризним временима.

„Спавање је једна од првих ствари које су се промениле и пореметиле одмах по проглашавању пандемије коронавируса. Желим да забележим начин на који је пандемија утицала на нашу свест и подсвест“, истакла је кустоскиња Фотејни Аравани.

Тим музеја прикупљаће снове од марта 2020. године до 15. јануара 2021.године. Сви који су заинтересовани своје снове могу да доставе музеју у аудио, видео или писаном формату.

„Снови становника Лондона прикупљени током пандемије биће вредан извор за историчаре, научнике и уметнике, које занима како је пандемија утицала на будне мисли и на најдубља искуства везана за снове и ноћне море“, истакао је професор психологије Валдар Норејка са Универзитета „Квин Мери“. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво