Жена може добро да изгледа и да добро опере ауто

Једина власница ауто-перионице у Шапцу, и то не само на папиру, већ и ради у њој од јутра до мрака, послове не дели на мушке и женске. Ипак, приликом запошљавања нових раника, предност даје девојкама.

Воскирање, кедери, пушкирање – већини жена су непознате речи, али не и Слађани Марији Симић. Уз кофу и сунђер, свакодневно носи и осмех јер воли посао који ради.

„Жена може лепо да изгледа и у комбинезону, гуменим чизмама. Битно је да је она у души испуњена и да је срећна, а сад, да ли ради посао којим се бавим ја или је у козметичком салону или продавници, битно је да има свој циљ у животу због чега је срећна. Цео живот имам дуге нокте и са кратким ноктима не могу да радим, немам осећај у рукама“, признаје вредна предузетница.

У породици је стекла радне навике, а у Швајцарској знање и искуство. Желела је да подстакне и друге жене да развијају предузетнички дух.

„Битно нам је свака трунка прашине да се обрише. Да ауто одавде изађе комплетно чист. Посао јесте понекад тежак и напоран када имамо доста више посла, али ми као тим успевамо све на време да завршимо и онда нам је много лакше“, наглашава Ивана Прокић радница ауто-перонице.

Сунце, снег или киша нису препрека да две девојке оперу аутомобил за пола сата. Пол кажу није пресудан, али упорност јесте.

„Желела сам да запослим девојке јер мислим да су девојке педантније, да ће то боље да одраде, да ће боље да одржавају машину, усисиваче, хемикалије. И да дам њима неки ветар у леђа да није све зависити од другога. Овако кад заради свој динар девојка може да приушти себи све“, сматра Слађана Марија.

После оствареног првог циља, Слађана Марија Симић кренула је ка следећем. Поред перионице жели да отвори и сервис за аутомобиле.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво