Читај ми!

Невиђено, онлајн час хемије упао у Дневник РТС-а

Спикерка Ивона Пантелић читала је уобичајене вести када јој се на "промптеру" појавио необичан текст. Није се збунила, али то је био само почетак неочекиваних догађаја у дневничком студију где је уместо дневних вести кренула прича о алкалним металима.

Ударна вест је да ће доћи до масовних отпуштања. Срећом, нису угрожена радна места запослених у Србији већ места електрона у алкалним металима, што је била тема онлајн часа хемије за други разред који је улетео у програм РТС-а и то баш у Дневник.

Ево како је то изгледало. 

У реду, можда смо мало претерали у описивању овог унапред припремљеног "догађаја", али сматрамо да заслужује да на њега обратите пажњу.

Свакодневно се на каналу РТС Планете у оквиру Моје школе месецима емитује онлајн програм посвећен образовању ученика основног и средњег образовања.

Онлајн настава на програмима РТС-а, Планети и апликацији "Моја школа"  не одговара баш сваком ђаку. Седети у столици и пажљиво слушати професора, па оно „шта то пише на табли", па....Нема ту дружења и „ђачког зезања" на малом и великом одмору, све је „сам свој креатор".

Додуше у паузама се одигра по нека игрица или се „баци чет" са друштвом.

Један од најбољих онлајн едукатора, професор хемије Десете београдске гимназије Јовица Плавшић, смислио је креативан начин да започне час посвећен алкалним металима, а за то је добио велику подршку Продукције и Информативног програма РТС-а да би увод у час био снимљен у дневничком студију.

Појава и глас Ивоне Пантелић везују се за информативне емисије вести и Дневника. Подразумева се да је све што она каже у камеру веома важно. Тако се Ивона нашла на часу хемије за други разред средње школе на тему „Хемијска својства метала 1. групе".

Спикерка је најавила емисију и тему, као и колегу Милоша са којим је поделила обраћање ђацима у препознатљивом студију информативних емисија које увек дају важне информације.

Тако је онлајн час хемије постао студијска емисија са укључењем професора хемије Јовице Плавшића који је на терену у кабинету хемије.

Професор је одржао час хемије у трајању од 35 минута, додуше укључење је трајало дуже од стандарда укључења у информативне емисије. Ђаци су добили и домаћи задатак, а тога у Дневнику нема.

И тако се професор обратио поново колегама у студију, а спикер Ивона Пантелић је одјавила емисију и ђацима пожелела да остану уз РТС Моју школу јер то је ваше право да научите све.

Дакле, схватите озбиљно часове хемије, све је важно.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво