Читај ми!

У Милану се води „рат“ против алкохола, нема продаје после 18 сати

Италијани не могу после 18 часова нигде да купе вино, а део самопослуга с вином, одвојен је жутом траком.

„Забрана продаје вина после 18 часова у самопослугама и винотекама, као и у свим осталим мањим продавницама све нас излуђује, то је атак на здрав разум, нешто што није могуће схватити ни прихватити“, речи су Ђовани Бузија, председника Винског конзорцијума „Кјанти“, који представља произвођаче вина који се не слажу са најновијом одлуком Региона.

Ломбардија забрањује продају алкохола после 18 часова 

„Какве везе има вино са вирусом? Сматрати да је вино разлог што се људи окупљају и преносе заразу заиста је невероватно. Људи који после посла иду у самопослугу да купе флашу вина за вечеру на овај начин су 'кажњени'. Значи млади, који имају много више времена од запослених, могу да купе вино пре 18 сати и да га попију напољу, на улици, а људи који раде не могу! О чему ми причамо?!", буне се грађани.

Продаја у самопослугама је гарантовала економско преживљавање током пандемије, овај сектор је помогао многим фирмама, а то значи и многим породицама да преживе.

„Нападати“ тај сектор значи не разумети тежину кризе, сада већ економске кризе. Регион Ломбардије би требало да размисли и повуче ову одлуку.

У Региону Ломбардије се не може купити алкохол после 18 часова. Делови самопослуга где се продаје пиво, вино и жестока пића одвојени су жутом траком, што је изненадило грађане Региона. Многи су писали о томе на друштвеним мрежама:

„Синоћ у 18.15 отишла сам да купим флашу вина, али није ми дозвољен улазак у део самопослуге с алкохолним пићем. Значи у 18.15 се не може купити вино, а у 17.55 може?! Има ли то икаквог смисла?", само је један од коментара који се може прочитати.

„У Милану се, не би ли се сузбило ширење заразе, води рат против алкохола. Председник Региона, осим што жели да нас затвори у куће, жели и да будемо депресивни.“

„Да ли смо свесни шта се заиста дешава? Ово је време забрана. Осим што од нас траже да пријављујемо и тужимо једни друге, сада и ово?!“ 

Док су за време првог таласа сви тражили квасац, сада ће највероватније тражити вино тј. мораће да направе залихе за сваки случај.

Дакле не само кафићи, ресторани, пицерије, киосци већ и самопослуге не смеју да продају алкохол између шест увече и шест ујутру.

Такође се затварају и аутомати где се у сваком моменту може купити пиће, зато што је конзумирање алкохола забрањено и на отвореном. Забрањен је и у парковима, на улици или башти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво