Читај ми!

Доктор на млазни погон - ново одело које убрзава хитну помоћ

Проналазач Ричард Браунинг, обавио је пробни лет у новом специјалном оделу за спасиоце.

Пркосећи гравитацији, спасиоци ће моћи да лебде изнад воде, и да пређу преко планинских предела до тачне локације са које им је упућен позив за помоћ - то је жеља изумитеља млазног одела за брзо реаговање у ванредним ситуацијама. 

У случају да ова одела добију „употребну дозволу", спасиоци и болничари би у под благим млазним напоном, савладавали терен без тешкоћа и за кратко време долазили до оних којима је помоћ потребна.

Током пробе, Браунинг је у новом оделу лебдео изнад брежуљака на висини од три до шест метара, трагајући за жртвама инсцениране несреће.

Две жене пронађене су за неколико минута, а, како преноси Гардијан, за тако нешто „класичним спасиоцима" до сада је било потребно више од сата пешачења.

За сада, ово одело са два млазна микро-мотора може летети без прекида у етапама од по пет минута.

Браунинг каже да је у последње три године, са својим тимом извео више од 100 летова у посебним оделима у 30 држава како би реаговали у ванредним ситуацијама и пружили помоћ.

„За сада смо само загребали по површини онога за шта мислимо да технологија може да постигне у циљу што бржег пружања помоћи", рекао је Браунинг, најављујући даље усавршавање одела за спасиоце.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво