Из Чикага у Ваљево – преко „Зум“ апликације пратили венчање

Венчање у Чикагу младог момка из Ваљева Предрага и његове изабранице Саре. Фамилија из Ваљева није успела да дође због ситуације са короном, али су путем модерних медија успели да виде већи део церемоније. У међувремену, млада учи српски и спрема се за посету Ваљеву.

Док је српско-палестинско свадбено весеље у Чикагу Предрага и његове изабранице Саре било у пуном јеку, фамилија у Србији провела је дан пратећи колико може то весеље на Зум апликацији.

Породица и пријатељи пратили су весеље из дневне собе породичне куће у Ваљеву. Предраг је стигао у Америку пре три године, а Сара је рођена у Чикагу.

„Нешто лепше нисам могла да замислим. Упознала нас је заједничка пријатељица која је српског порекла. Нисам била у Србији, али бих желела да је посетим“, рекла је Сара.

Младожења Предраг истиче да ће следеће године, када прође пандемија, направити славље за родитеље у Србији.

Били су ту и свештеници из ваљевског краја. Отац Саша Ђурђевић дошао је са Флориде на венчање.

„Некако нас је Бог спојио да истога дана када сам ја овде долазио по визу у америчку амбасаду, видим Предрага и Сару, а нисмо се познавали“, истакао је отац Саша Ђурђевић.

„Ово ми је прилика да поздравим Предрагове родитеље, који нису на венчању, али су с нама били духовно и пратили су венчање путем Зум апликације“, рекао је свештеник Александар Петровић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво