Нови амерички бомбардер облетео планету

Америка има нови стратешки бомбардер Б-3 – али само у твиту Европске команде америчке војске. Твит у којем су погрешно навели ознаку бомбардера обрисан је након грешке на коју је указала Стратешка команда САД, али су га корисници забележили.

Европска команда војске САД похвалила се на Твитеру наводећи да бомбардери Б-1, Б-2 и Б-3 извршавају глобалне мисије у пружају подршку НАТО савезницима и глобалним партнерима.

Како је истакнуто, они делују широм света и флексибилни су у одговорима на оперативно окружење.

Све би било у реду, када би постојао бомбардер Б-3. Уз твит је објављена фотографија на којој су заиста амерички бомбардери Б-1, Б-2, и Б-52.

Да ствар буде још гора, на твит се надовезала и Стратешка команда САД која је написала да сва три типа америчких бомбардера учествују у мисијама широм света и да вежбају заједно са савезницима. 

Међутим, грешку у твиту Европске команде војске САД приметили су, вероватно не очекујући је, тек после реакције корисника, па су објавили још један твит у коме су написали: „Појашњење, Б-52 а не Б-3".

Оригинални твит Европске команде је обрисан, али и даље стоји одговор Стратешке комаде у којем је објављена исправка.

То је наишло на различите шаљиве коментареа на Твитеру. Тако је позната новинарка која прати ратно ваздухопловство Валери Инсиња написала: „Одем на одмор на неколико дана, а ви измишљате авионе?“

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 22. сеп 2020, 18:37) - anonymous [нерегистровани]

B3

Ha ha i taj neki nevidljiv

(уторак, 22. сеп 2020, 13:13) - gorcilo [нерегистровани]

Maaa

Puni su bombardera al su zato kuburili sa respiratorima i maskama! Oruzje iznad svega!

(уторак, 22. сеп 2020, 11:40) - anonymous [нерегистровани]

B52 = B 5-2 = B 3

Mozda su ovako racunali:
B52 = B 5-2 = B 3

(уторак, 22. сеп 2020, 11:08) - anonymous [нерегистровани]

xz

super..