У срећном браку се може бити и седам деценија

Пириватрић Надежда и Драгољуб из Смедерева на Преображење прослављају 70 година брака. Дугорочан брак имају захваљујући међусобном поштовању и бризи, а као највећи успех, издвајају љубав и пажњу коју добијају од деце, унучади и праунучади.

Драгољуб је био познати смедеревски берберин. Кроз његове веште прсте, прошло је много Смедереваца, а међу њима и Надеждин отац, који је и спојио ове две душе у једној причи, која траје скоро седам деценија.

Времешни брачни пар каже, да је више било лепих тренутака, а да су лоше, превазили разговором и стпљењем.

„Кад сам дошла, имало је девет душа у кући. Ја сам и кувала и месила хлеба и све. И њиву и краве. Муж две године у војсци. Ми смо се узели у октобру месецу, а он отишô у војску. Две године. Требало је то издржати“, каже Надежда Пириватрић.

„Поштовање према мужу, поштовање према жени, према деци, васпитање. Она ми је добра домаћица, колико је могла радила је“, додаје Драгољуб.

Током година, њихова породица се увећала за две ћерке, петоро унучади и девет праунучади. У аманет су им оставили добро васпитање, а њихове ћерке итекако цене и брачне савете.

„То је једна везаност коју данас ретко можете да видите и чујете и да мислите да може да постоји. И мислим да их је та повезаност и договор, и помоћ једно другом одржала“, верује ћерка Ружица Цаблака.

Годишњицу брака прославиће скромно, са својим најмилијима. Управо на породичним окупљањима, кажу они, схвате колико су заправо богати и срећни.

број коментара 0 Пошаљи коментар