Чему служи и да ли штити дијамантска маска од милион и по долара

Израелска јувелирница представила је заштитну маску за лице од злата прекривену дијамантима, која ће бити најскупља на свету, не нижој од милион и по долара.

Маску од 18-каратног белог злата, са ефикасним Н99 филтером, красиће 3.600 белих и црних дијаманата, објашњава креатор маске, Исак Леви, власник драгуљарске радионице „Ивел“.

Како наводи Леви, купац је имао три захтева – да унутар маске буде филтер Н99, да буде завршена до краја године и да буде најскупља на свету, што је, наравно, било „најлакше испунити“, каже креатор.

Име купца није откривено, али се зна да је у питању кинески пословни човек који живи у Сједињеним Државама.

Претпоставља се да ће ова гламурозна маска унети извесну екстраваганцију у заштитну опрему коју је сада обавезно носити у бројним земљама. Са својих 270 грама тежине, маска ће, осим што ће бити најскупља, бити скоро 100 пута тежа од типичне заштитне маске - те њеном власнику вероватно неће бити нарочито практична за ношење.

Током интервјуа у својој јувелирници која се налази у близини Јерусалима, Леви је показао неколико делова маске који су већ прекривени дијамантима.

„Новцем не можете купити све, али можете купити веома скупу маску против ковида 19, и њен будући власник ће вероватно привући пажњу када је буде носио. Верујем да ће бити веома срећан с њом“,  додаје Леви.

Међутим, тако екстравагантна маска могла би да пошаље погрешну поруку у време када су милиони људи широм света остали без посла и пролазе кроз економске потешкоће. Леви ипак истиче, да иако неће он носити ову маску, захвалан је и срећан што им је пружена ова прилика.

„Срећан сам јер нам је ова маска омогућила довољно посла за све наше запослене и што ће им она осигурати радна места у веома изазовним временима с којима се данас суочавамо. Уколико се појави још нека компанија и изради овакву маску, то ће за нас бити подстицај да нађемо другог купца који ће бити спреман да плати још више“, сигуран је Исак Леви.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 11. авг 2020, 00:38) - anonymous [нерегистровани]

e

bogati razmisljaju samo kao da budu jos bogatiji, pohlepa koja nema granica...