По грчком „Златном пресеку“, Дајана је била најлепша принцеза

Принцеза Дајана је најатрактивнија краљица свих времена, по формули „златног пресека“ коју су осмислили стари Грци - док су Ранија од Јордана и Грејс Кели победиле Меган Маркл и Кејт Мидлтон.

"Златни пресек" лепоте осмишљен је у Старој Грчкој, а ову врсту мерења пропорција користили су у европској ренесанси уметници и архитекте када су стварали своја дела.

Једна од најлепших краљица свих времена је принцеза Дајана према "златном пресеку" древне Грчке. Хирург др Џулиан Де Силва направио је анализу Златног пресека неких од најпознатијих краљевских жена и открио да је покојна Дајана била најатрактивнија.

"Златни пресек" био је осмишљен у старој Грчкој да би се одредило „физичко савршенство" упоређујући мерења, односе и симетрију црта лица.

Ову математичку формулу Леонардо Да Винчи користио је за савршено људско мушко тело у свом чувеном делу „Витрувијски човек", а од тада су га научници прилагодили да би одредили грчку дефиницију савршене лепоте.

У данашње време то је компјутерска техника мапирања лица др Де Силве, који у свом раду користи технологију. Утврдио је да је принцеза Дајана најатрактивнија, затим јорданска краљица Ранија и покојна Грејс Кели из Монака. Меган Маркл и Кејт Мидлтон су на четвртом и пето месту. 

Др Де Силва, који води Центар за напредну козметичку и пластичну хирургију лица у Лондону, рекао је: "Дајана, Меган и Кејт су веома лепе жене. Али када се одмери са Златним пресеком физичког савршенства Грка, принцеза Дајана је најлепша".

Мере се дужина и ширина нечијег лица, а затим се деле резултати. Претпоставка је да што су промери лица или тела ближи броју 1.618 (Пхи), они постају лепши. Мерења се затим врше од косе на челу до места између очију, од места између очију и дна носа и од дна носа до дна браде. Особа се сматра лепшом ако су бројеви једнаки. Пажња се тада посвећује симетрији и пропорцији лица.

Принцеза Дајана

Доктор је Дајанин облик лица, ширину носа, пределу обрва, чела и обрва бодовала са најбољим оценама. "Њени најнижи резултати били су за браду и усне. Усне су јој мало танке и лоше дефинисане, а брада мање класична од неких других жена. "

Принцеза Ранија од Јордана

Др Јулиан Де Силва је рекао: 'Краљица Ранија је најлепша краљица и запањујуће привлачна жена. 'Она је имала највише оцене за своју браду класичног облика и такође је високо оценила усне. "Обележена је по ширини носа и подручју обрва."

Принцеза Грејс од Монака

Мање од 0,1 одсто одваја Грејс Кели од краљице Раније. Др Џулиан Де Силва је истакла: "Принцеза Грејс има безвременску лепоту и има највише бодова за размак између очију и њен положај очију је готово савршен са резултатом од 99,8%. Њене запањујуће усне су такође постигле највишу оцену. Изгубила је трагове на бради, што је мало нејасно".

Принцеза од Сасекса

Меган Маркл се истакла захваљујући својој "дивној симетрији лица", приметио је др Де Силва. Он је додао да је "ближе од било које друге принцезе, имала оно што Грци сматрају савршеним лицем. Меган има готово савршено обликован нос са оценом од 98,5 посто, положај очију јој је потпуно прави и има прекрасну браду у облику слова В или у облику срца, што је облик који жене највише желе", додао је.

Војвоткиња од Кембриџа

Др Џулиан Де Силва истакао је да се Кејт истиче по савршеном размаку између носа и усана и врло јаком размаку очију. Обележена је због слабије браде и вилице од Дајане. Ипак, она је упечатљива жена и њени резултати истичу је као једну од најлепших жена на свету.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво