Гудачки квартет Барселоне одушевио хиљаде биљака бесплатним концертом

Гудачки квартет Барселоне извео је концерт на сцени Велике опере Лисео пред публиком коју су чиниле 2.292 биљке, а наступ је било могуће пратити и преко интернета.

Концерт на коме је гудачки квартет извео Пучинијеве Хризантеме и који је требало да означи почетак ере „биоцене“ , емитован је на интернет сајту Опере Лисео од 17 часова по локалном времену.

Публика у сали коју су чиниле 2.292 биљке после концерта су поклоњене здравственим радницима, од којих већина ради на клиникама у Барселони.

„Очигледно је да смо дошли до краја једне ере и да морамо променити наш однос према природи“, навео је један од уметника који стоји иза овог уметничког подухвата и додао да се нада да ће овакве иницијативе подстаћи људе да промене свој однос према осталим живим бићима на планети.

Регионална влада Каталоније још увек спроводи скоро половину мера ограничења, с тим да су велики догађаји, попут концерата и фестивала још увек забрањени.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво