„Ко ј**е Бориса“ – лондонска полиција тражила од жене да скине увредљиву мајицу

Жену на улицама Лондона зауставила је полиција због поруке исписане на њеној мајици „Ко ј**е Бориса“, јасно алудирајући на британског премијера Бориса Џонсона.

Одмах након заустављања од стране полиције, жена је почела да снима разговор телефоном, а полицајац је почео да јој објашњава да ношењем мајице крши закон.

„Мислите да је противзаконито да носим ову мајицу. На основу ког закона?“, питала је жена полицајце.

Један од њих одговорио јој је да се чланом 5 Закона о јавном реду и миру сматра да је увредљиво користити претеће речи или понашање или показивати било какав претећи натпис или знак уколико се у близини налази особа која ће вероватно бити узнемирена или увређена.

„Зашто би ово узнемирило било кога“, упитала је жена, на шта су јој полицајци одговорили: „Друге људе. Некима ће та порука бити увредљива.“

„Ово је заправо кршење мог права да носим шта год желим“, истакла је жена. 

Иако се снимање ту прекида, на снимку на Јутјубу се наводи да је након тога жена морала да закопча рајсфершлус, јер је полицајац имплицирао да ће у противном бити ухапшена.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво