Норвешки министар отворио тунеле сечењем врпце у својој канцеларији

Упркос томе што су мере социјалног удаљавања спречиле норвешког министра да на уобичајен начин отвори новоиграђене тунеле „Хундваг“ и „Еиганес“, Кнут Арилд Хареиде имао је проактиван приступ том проблему – врпцу је пресекао у својој канцеларији.

Норвешко министарство саобраћаја објавило је фотографију Кнута самог у својој канцеларији како пресеца врпцу испред компјутерског екрана док иза њега стоје балони.

И тако је норвешки министар отворио путни пројекат у оквиру великог транспортног система Ријфаст, који чини најдужа мрежа тунела испод површине мора на свету дужине 14,3 километара.

Пројекат „Ријфаст“ је сада коначно завршен, осам година након почетка радова, а коштао је 11,6 милијарди евра. 

Већа церемонија је планирана, али је првобитно одложена, а онда и отказана због глобалне пандемије коронавируса, што је оставило министра саобраћаја самог са маказама, врпцом, неколико балона и видео-линком са другом званичницима.

„Оно што ми недостаје код отварања јесте што могу да упознам људе и менаџере који су реализовали овај фантастичан пројекат. Умногоме је јединствен и волео бих да могу да им се захвалим лично“, рекао је Хареиде за медијски сервис НРК.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. апр 2020, 19:24) - Stručnjak [нерегистровани]

Bože svašta

Care pa tako se ne dobijaju izbori, kako misliš da narod glasa za tebe ako nisi došao lično i poveo 50 novinara, nabijenih jedne uz druge, da im pričaš kako bez tebe nikakvih tunela ne bi bilo...?
Ništa od tebe ministre, loše radiš....