Меси – пума питома као „мала маца“

Марија и Александар Димитријев деле једнособан стан са једним од највећих имена у светском фудбалу – Месијем. Наравно, није реч о самој фудбалској звезди, већ о пуми. Месија су усвојили из зоо-врта у Саранску када је имао само осам месеци.

Меси је био једно од три младунчета рођених у зоолошком врту. Остала два – Суарез и Нејмар – такође су добила имена по фудбалским звездама у част домаћинства Саранска утакмицама протеклог Светског првенства.

Меси је дошао у зоо-врт са само три месеца и патио је од здравствених проблема. Димитријеви су се заљубили у младунче пуме, па су замолили управу зоолошког врта да им га продају.

Према наводима Александрове супруге Марије, одувек је желео да има велику мачку.

„Три дана смо се ломили да ли је морално држати пуму у стану и да ли је то у оквиру здравог разума. Међутим, ништа није могло да савлада нашу изненадну жељу", рекла је Марија за британски Мирор.

„Отишли смо у зоолошки врт и започели преговоре о куповини Месија. Изненадили смо се када је управа пристала", додаје Марија.

Марија истиче да је брига о Месију изазовна на више начина. Поред тога што је дивља животиња, Месију је била потребна додатна брига, јер је био слаб и било је потребно пружити му доста пажње.

Иако је Меси сад потпуно здрав, тек је на две трећине просечне величине мужјака пуме.

Месију је потребно доста физичке активности. „Изводимо га два пута дневно у дуге шетње. У ствари, гајење Месија не разликује се много од поседовања пса", наводи Александар.

Пошто нису могли да пронађу стручњака који ради са дивљим мачкама, одвели су га на дресуру за псе и научио је десет различитих команди. „Воли контакт са људима и добро се слаже са њима", напомиње Александар.

Живот са пумом у сопственом дому је заиста ретка појава, па Димитријеви свакодневно бележе призоре из живота са Месијем на његовом Инстаграм профилу, који има више од 550.000 пратилаца.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 08. феб 2019, 01:41) - anonymous [нерегистровани]

Mesi

Imate na YouTube puno snimaka gde je ideca maze !

(четвртак, 07. феб 2019, 16:22) - anonymous [нерегистровани]

Prostor

Sladak je macor nema sta, ali njemu treba prostor. Ipak je on za prirodno okruzenje. Ne znam da li ga vode u setnju. Mora biti da je uzbudljivo :)

(четвртак, 07. феб 2019, 13:04) - Stefan [нерегистровани]

Mazna

A sto nema snimka gde se maca mazi sa vlasnikom ? :D

(четвртак, 07. феб 2019, 11:44) - djordje [нерегистровани]

Ne videh

Niko da pomazi macu