Америчким војницима у Пољској украдена специјална опрема

Америчком појачању источно-европских савезника из НАТО-а, оклопној бригади војске стационираној у бази Жагањ на западу Пољске, непознати лопови провалили су у контејнер и украли опрему, између осталог и уређај за ноћно осматрање у вредности од скоро 50.000 евра.

„Провала у тај контејнер и пљачка одиграла се између 11. и 13. септембра. Украдена је специјална опрема вредна више од 47.800 евра. Не ради се о оружју, ни муницији, ни експлозиву“, рекла је данас приватној пољској телевизији ТВН24, портпаролка Окружног тужилаштва у Вроцлаву Малгожата Клаус.

Контејнер са опремом за америчке војнике, које су САД послале почетком године у оквиру програма јачања америчког војног присуства да изађу у сусрет бојазнима Пољака за безбедност због евентуалних претњи из Русије, стигао је у Жагањ пре неколико дана.

Лопови су у контејнер провалили док је још стајао неистоварен близу једне железничке рампе у Жагању, а према незваничним информацијама пољског радија РМФ ФМ лопови су морали да се враћају више пута да изнесу толику опрему.

„Није у питању цео контејнер. Војна жандармерија покренула је истрагу пљачке имовине оружаних снага САД стационираних у Жагању. Речено ми је да је нестала специјална опрема“, рекао је портпарол главног команданта војне жандармерије Пољске, мајор Артур Карпјенко.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 16. сеп 2017, 14:18) - anonymous [нерегистровани]

A hameri jel oni jos stoje i dali se mogu koristiti imaju li motor pod haubom ?

Znali neko kako se krece cena gvozdja danas za plastiku nepitam ? Unapred hvala.
Ps:Podsetime na kratko onih Apacija sa Kosova koji nisu mogli da polete jel su im pokrali delove .Ja neznam sta im bi tim Poljacima stvarno nekulturno Ameri im poslali masineriju da se odbrane od Rusa a oni kradu tiii bre kakav ste to narod kad nedelite sa nama,imali jos nesto ? Kako cete sad da se odbranite da mi je to znati ufff ufff koji problemi sutra su Rusi u Poljskoj na pijaci u kupovinu .

(петак, 15. сеп 2017, 08:36) - anonymous [нерегистровани]

ohohoho

ohohohoo al ce da padnu suske na buvljak! ne znam samo kome treba to njihovo cak ni lepo ofarbano
i precenjeno smece!

(петак, 15. сеп 2017, 02:31) - anonymous [нерегистровани]

"Duša slovenska"

u akciji.

(четвртак, 14. сеп 2017, 20:10) - anonymous [нерегистровани]

hahahaha

Dobro što nisu došli na Balkan. I Hamer bih im nestao.

(четвртак, 14. сеп 2017, 18:05) - Stojko Krivi [нерегистровани]

Ma neeee vratice poljaci to, nisu oni takvi

samo malo da razgledaju i da se poigraju pa ce da vrate. Taman posla. Nisu poljaci takvi. To su sigurno neki Rusi.