Читај ми!

Девојка која се не плаши ајкула

Сићушна и тиха Оушн Ремзи је искусни ронилац и борац за очување ајкула, који са лакоћом успоставља однос поверења са овом морском немани. Недавно је објавила видео-снимак на којем плива са опасним предатором држећи се за његово пераје.

Ронилац и борац за очување ајкула, сићушна Оушн Ремзи не само да се без страха проближава великој белој ајкули, већ опасног морског предатора мази и плива уз њега држећи му се за леђно пераје.

На Дан заљубљених, неустрашива девојка је објавила видео-снимак свог, како је назвала, израза љубави према овој врсти морских паса, за које верује да су несхваћени и упозорава да им прети ризик од изумирања, преноси Дејли мејл.

Сусрет са том опасном морском немани заправо је пун детаља које само Ремзи може објаснити.

Прво је велика бела ајкула посматра и приближава јој се, на шта девојка остаје сасвим смирена.

Следи први додир и уважавање, након чега Ремзи лагано хвата леђно пераје и велика бела ајкула је вуче за собом.

Читав призор одузима дах, а девојка је објаснила и како је тај осећај блискости подсећа и на њен однос с коњима.

Љубитељка ајкула истиче како док рони без боце с кисеоником, мора држати откуцаје срца на нормалном нивоу како не би животињи дала до знања да је узнемирена, што би убрзано дисање и мехурићи одавали.

„Морате придобити животињу да вам верује, ајкуле су врло резервисане, врло опрезне. Врло лако се уплаше", објаснио је Хуан Олипхант, морски фотограф, који је направио видео-снимак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво