Читај ми!

Ухваћено „митско чудовиште“!

Филипинска војска ухватила је нешто налик шишмишу, а сам поглед на њега утерује страх у кости, нарочито код оних који су имали прилике да виде како лети небом. Реч је о митолошкој животињи „чупакабри“, која се храни крвљу животиња. Тако барем кажу митови и легенде. Научно објашњење је врло једноставно: реч је о летећој лисици, врсти мегашишмишева.

Гигантски шишмиш којег је ухватила филипинска војска, изазвао је страх међу становништвом. Ни сами војници нису могли да поверују какво чудовиште лети небом.

Судећи према наводима локалних медија, ово биће је, најблаже речено, испрепадало оне коју су имали прилике да га виде.

Локално становништво назива га "Chupacabra", по угледу на митску животињу Јужне Америке.

Према предању, чупакабре су животиње различитих врста које живе у руралним и забаченим пределима Латинске Америке, а углавном је реч о бићима које је ретко ко видео, а камоли ухватио, иако је страх од њих општеприсутан на тим просторима.

Мит о постојању чупакабре потиче из Порторика, али се током година раширио и на остале земље Централне и Јужне Америке, попут Костарике, Мексика и Перуа.

Ове митске животиње неретко оптужују да пију крв домаћим животињама.

Научно објашњење такође постоји – реч је о огромном слепом мишу, угроженој врсти која је позната као гигантска златoкруна летећа лисица. Живи у шумама Индонезије и Филипина.

Примерака има врло мало због одстрела и уништавања њиховог станишта, тако да се тешко могу видети у природи.

Број коментара 77

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво