Читај ми!

Хитлеров генерал био „тежак“ романтик?

Меко срце тешко би се могло наћи међу квалитетима неког генерала, међутим, Ервин Ромел, познат као „Пустињска лисица“, био је романтик који је писао дивна љубавна писма. Нажалост, девојка којој је писао се убила, јер је Ромел, упркос слаткоречивости, ипак оженио другу.

Немачки генерал Ервин Ромел, познат под надимком „Пустињска лисица", који се током Другог светског рата немилосрдно борио против савезничких снага на северу Африке, био је непоправљиви романтик, преноси Ројтерс.

Да је Хитлеров омиљени заповедник био мека срца потврђују изводи из његове љубавне преписке са 18-годишњом Валбургом Штемер с којом се као млади официр упознао 1910. у Вајнгартену, на југу Немачке.

Будући генерал је девојку обасипао нежним писмима након што је због обавеза у војци био приморан да оде из града.

„Веома сам расположен, љубави, тако пун живота, тако срећан јер је ме волиш", написао је Ромел у једном од својих писама које је објавио немачки лист Билд.

„Вероватно ћу бити слободан почетком јула... Могао бих да дођем у Вајнгартен на осам дана. Шаљем ти нежне пољупце и поздраве, заувек твој Ервин", поручује Ромел који ће касније током рата стећи поштовање супарника због својих изузетних војничких вештина исказаних током операција на северу Африке.

Писма, чије је делове објавио Билд, припадају Ромеловом унуку Јосефу Пану чија је мајка Гертруда била ћерка ванбрачне генералове афере са Валбургом.

У време Гертрудиног рођења, Ромел је већ имао другу жену у свом животу, Луси Молин, с којом ће се касније венчати.

Валбурга је починила самоубиство 1928. године када је рођен Ромелов син из брака са Луси.

Иако је имао нову породицу, немачки генерал је током целог свог живота одржавао контакте са ћерком Гертрудом.

„Лепо се бринуо о мојој мајци. Често ју је водио са собом на званична путовања и позивао је у своју кућу", рекао је Пан.

Ромел је 1944. године био присиљен да изврши самоубиство након учешћа у завери да се убије Адолф Хитлер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво