Читај ми!

Жене су бољи возачи!

Мушкарцима је тешко да поверују, али резултати једног британског истраживања показују да се жене боље паркирају. Статистика показује и да нежнији пол ређе учествује у фаталним саобраћајним незгодама и мање крши саобраћајне прописе.

Паркинг компанија снимала је месец дана око 2.500 возача како се упаркиравају на 700 паркинг места широм Велике Британије. Утврдили су - жене боље маневришу у простору и лакше проналазе место за паркирање. Код нас у податке тог истраживања мушкарци не верују.

Жена возач, ноћна мора мушкараца возача и сан осигуравајућих друштава. А опаска „мора да је жена", најчешће се чује у саобраћају. У Британији, али и у Србији, замера им се цимање у вожњи, нагло кочење, заборављање на жмигавац.

„Вози као Фанђо", узречица је која се можда не односи на све жене возаче. Међутим три чињенице су непобитне бар када је паркирање у питању. Оне су прецизније, брже нађу место, и лакше памте лекције инструктора.

Да жене ипак могу добро да возе и паркирају се, мушкарце не може да убеди ни статистика која важи и за нашу земљу, по којој су жене ређе учесници у фаталним саобраћајним незгодама, ређе плаћају казне због пребрзе вожње и мање крше саобраћајне прописе.

Претпоставља се да су жене плашљивије и обазривије, па зато имају лошију моторику и осећај за оријентацију него мушкарци. Због тога и инструктори вожње сматрају да би током обуке требало посветити више часова паркирању.

„Жене више воле све да простудирају. То код нас мушкараца знате само кажете тако, а код жена је мало другачије - па зашто тако, па зашто овде, па зашто онде, али без обзира ипак су добри возачи и има их све више", рекао је инструктор вожње Новица Тодоровић.

Док мушкарци сматрају да имају посебан ген за добру вожњу и паркирање, жене је сматрају нуждом. Већина их је самоуверена на почетку и за све имају оправдање.

Било како било - бројке у истраживању су јасне - једино у чему су мушкарци бољи од жена, када је паркирање у питању, јесте брзина.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво