Стручњак за говор тела, шта нам поручују политичари

Нашим политичарима је држао часове невербалне комуникације, учио их како да говоре, стоје, где да држе руке док се некоме обраћају. Учио их је и како да прочитају говор тела својих саговорника.

Колико је могуће пратити говор тела откада носимо маске, објаснио је глумац и пантомимичар Марко Стојановић, гостујући у Београдској хроници.

„Могуће је, само је питање промене фокуса. Не гледамо више уста, неко време гледаћемо чело и очи. Разни мишићи око капака и на челу су мишићи који праве одређене покрете, то су микропокрети и ми их читамо. Питање је само да ли верујемо себи и ономе што видимо и да ли верујемо у оно што смо добили генетски. Ми наслеђујемо речник невербалне комуникације", рекао је Марко Стојановић.

Такође додаје да се радује што је дошло до промене фокуса. Људи су почели да спуштају поглед због лоших ствари које су нам се догодиле, а и због мобилних телефона.

„Почетком 2000. године радио сам са политичарима, а врло мало са пословним људима. Од 2010. године то се променило и више радим са пословним људима", истакао је глумац и пантомимичар Марко Стојановић.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 07. авг 2020, 14:48) - anonymous [нерегистровани]

Mali lapsus

"Hvala vam što ste bili gošća Beogradske hronike". Zbunilo je voditeljku to što je prethodno rekla gostu "Da ste žena...". Simpatično je. Sve pohvale za voditeljku.

(петак, 07. авг 2020, 09:43) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Porucuju

Da lazu u vezi korone. Ne nose maske jer znaju da opasnosti nema. Danas je lansirana nova laz. "Onaj ko preboli koronu stice imunitet na tri meseca". To bi znacilo da bi i eventualna vakcina stitila samo tri meseca jer se vakcinom organizam brani istim principom koji nas stiti kada "prelezimo bolest. Imunitet sticemo tako sto uzrocnik bolesti postane deo nase DNK. To nije oroceno nego trajno a vremenom bi postalo nasledno kao otpornost krava na tuberkulozu,ovaca na herpes, majmuna na sidu...

(петак, 07. авг 2020, 09:27) - Драган [нерегистровани]

Уче они, уче

Учио је политичаре како још боље да лажу! Али, на крају, ће ипак бити оно "У цара Тројана, козје уши!".Но, сви знају, да, политичар, чим зине, лаже....