Шта треба да се нађе у вашој путној апотеци

Почела је сезона годишњих одмора, шта овог лета мора да се нађе у вашој путној апотеци? Зашто је важно да не почињете и не завршавате терапију на своју руку, које су најчешће нежељене реакције на лекове?

Клинички фармаколог Јанко Самарџић каже да је путна апотека у овој ситуацији има посебну важност током путовања.

„Увек треба размишљати о неком аналгетику који треба да ублажи бол, антипиретику за смањивање телесне температуре, која може да буде симптом не само ковида-19, већ и других инфекција“, наводи Самарџић.

Посебно треба, према његовим речима, обратити пажњу да се понесе неки пробиотик због стомачних инфекција, али и на антисептичне растворе у случају повреда, наравно уз фластере и завоје.

Није на одмет да се понесе и нека антихистаминска маст која ће помоћи око алергијских реакција.

Наравно, са сваким леком који понесете требате да будете опрезни, а Павле Зелић из Агенције за лекове позива све грађане да лекове користе како је и наглашено у упутству, а да свако евентуално негативно дејство пријаве агенцији.

 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 05. авг 2020, 22:05) - Ivana [нерегистровани]

Moj neseser

Ja ne krećem na put bez aktiviranog zeolita detoxamina, suplemenata i probiotika, a od nedavno sam svoju torbicu obogatila UV led lampom za dezinfekciju.

(уторак, 04. авг 2020, 19:05) - anonymous [нерегистровани]

UV LED lampa

Uz to jos sebi kupi UV led lampu ambilife za dezinfekciju i sterilzaciju i putuj gde hoces...

(уторак, 04. авг 2020, 15:27) - anonymous [нерегистровани]

Za zdravlje

Ja sa sobom uvek nosim suplemente i vitamine, Od suplemenata obavezno nosim kurkumu, OPC+C acerolu iz semena grozdja i indijski tamjan a sve to na pro100. Od krema obavezno nosim Zeokremu na bazi zeolita koja je vrlo efikasna za negu koze i razne ekceme i fleke. Kurkuma je jako delotvorna i deluje antiupalno, antivirusno i antibakterijski zato je vrlo pozeljno imati je kod sebe kada se krece na odmor. Jer svi ovi suplementi jako su lekoviti i dobri za preventivu.