Дерматолози саветују како да очувамо здравље коже

Да ли сте знали да је кожа највећи орган у људском телу? Како да очувате њено здравље и побринете се да што дуже има свеж младалачки изглед помоћи ће вам једноставни и корисни савети дерматолога.

Редовни превентивни дерматолошки прегледи које нуде све дерматолошке ординације важни су из више разлога. Дерматолог ће проверити какво је стање наше коже и да ли је негујемо на правилан начин. Уколико не осећамо никакве тегобе, ипак је важно да ради очувања здравља проверимо, с времена на време, да ли је све у реду. Преглед је прилика да добијемо стручну препоруку у вези са негом и заштитом коже.

На тржишту постоји мноштво препарата. Неки слове за потпуно природне, док неки иза себе имају познат бренд као гаранцију квалитета. Како да знамо шта је најбоље за нас? Дерматолог ће нам дати најбољу препоруку шта бисмо могли да користимо у складу са типом коже, годинама и евентуалним кожним обољењима. Насупрот томе, уколико препарате за негу коже бирамо насумично, може да се деси да нађемо нешто што је квалитетно и што нам одговара. Међутим, може да се деси и да имамо нежељене последице у виду алергијске реакције.

Лето није једино време за бригу о кожи

Дерматолози упозоравају да о заштити коже од штетног сунчевог зрачења треба бринути током читаве године, а не само током лета. Ипак, летња сезона је већини у фокусу, пошто је тада кожа знатно изложенија штетним УВ зрацима, али није на одмет подсетити се основних правила заштите.

Лосион са заштитним фактором треба да наносимо на све површине које су директно изложене сунцу. Међутим, оно што многи занемарују јесте да кожу треба штити стално, а не само кад смо на плажи. С тим у вези, када бирамо дневну крему за лице, увек треба да водимо рачуна да она садржи заштитни фактор. Потребно је да избегавамо директно излагање сунцу током дела дана када је зрачење најјаче, а то је у периоду од 10 до 16 часова.

Иначе, особама светле пути саветује се да користе лосионе, креме и спрејеве са високим заштитним фактором, преко 30, када иду на плажу. Опште је познато да прекомерно излагање штетним УВ зрацима доводи до оштећења коже и да временом може изазвати малигни тумор – меланом. Умерено излагање сунцу је здраво ако применимо све мере опреза на које указују дерматолози.

Превентивни прегледи младежа

Када се помену кожна обољења, тумори изазивају највећи страх код људи. Веома је важно урадити превентивни преглед младежа како бисмо били мирни. Дермоскопија је метода прегледа промена на кожи којим се поуздано утврђује њихова природа. На интернету се могу наћи описи и фотографије проблематичних младежа, али савет свима је да не буду сами своји лекари, већ да закажу преглед у дерматолошкој ординацији. То је најбржи пут да се елиминише страх и да се реагује на време уколико лекар да савет да се неки младеж уклони. Преглед је потпуно безболан. Трајање зависи од тога колико особа има младежа које треба прегледати.

Естетска дерматологија

Дерматолошке ординације, осим што се баве дијагностиковањем и лечењем дерматовенеролошких обољења, нуде и низ услуга из области естетске дерматологије. Штавише, неке ординације су се специјализовале за ову грану. Најтраженије услуге су из области подмлађивања коже.

Настојање да се што дуже одржи младалачки изглед коже довело је до велике популарности третмана којима је циљ отклањање знакова старости на кожи. Користе се најсавременије методе. Естетска дерматологија је област у којој има пуно иновација, а достигнућа се презентују на разним међународним конгресима и симпозијумима. И код нас се иде у корак са светом, тако да су у понуди третмани који прате светске трендове.

Међутим, најважније је напоменути да све ове методе спроводе у дело лекари специјалисти дерматовенерологије, којима без бојазни смемо поверити бригу о изгледу наше коже и њеног подмлађивања. Неко ко није довољно стручан, могао би да направи грешку која би нас скупо коштала. Стога, дерматолошке ординације треба да буду наше одредиште када желимо да се подвргнемо неком естеском третману. Лекар ће нас на почетку упутити и посаветовати у вези са тим шта би за нас било учинковитије. Ботокс, хијалурон филери и остали популарни третмани треба да се спроводе искључиво уз стручан надзор лекара специјалисте.

Кожа је огледало стања нашег организма

Још један савет из дерматолошких ординација. Изглед наше коже зависи од више фактора. Један од њих је опште стање организма. Да бисмо били лепи, пре свега морамо бити здрави. Навике, исхрана и начин живота нешто су чиме ми свакодневно утичемо на своје здравље и што се дубински одражава на наш изглед.

Стога немојте одлагати одлуку да престанте да пушите, да се здраво храните и да у свој распоред уврстите редовну физичку активност. Будите ведрог и позитивног духа јер то је најбољи начин да засијате. Учините нешто корисно за себе и идите на дерматолошки преглед. Искористите ту прилику да доктора питате све што вас занима у вези са негом, али и са правилном исхраном како бисте и на тај начин утицали на то да елиминишете проблеме са кожом. Д

Дерматолошке ординације наћи ћете брзо и лако на веб сајту Mirandre.com где су детаљне презентације са фотографијама, списком услуга које су у понуди и свим контакт подацима. Ту их можете директно контактирати и заказати преглед.

Нека брига о очувању здравља увек буде на врху листе Ваших приоритета.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво