Преминуо Гери Мур

Легенда гитарског блуз рока Гери Мур преминуо је рано јутрос у Шпанији, у 59. години. Према наводима светских медија, ирски музичар био је на одмору и умро је у сну у хотелској соби.

Познати рок гитариста Гери Мур преминуо је данас, док је био на одмору у Шпанији. Како преносе светски медији, музичар из Белфаста умро је у сну.

Педесетосмогодишњи музичар је пронађен у хотелској соби луксузног хотела „Кемпински" у граду Естепони у раним јутарњим часовима.

Мур, пореклом из Белфаста, био је члан легендарне ирске групе "Thin Lizzy".

Оснивач бенда Брајан Дауни изјавио је да је у потпуном шоку и да не може да поверује да Мура више нема.

„Свирати са Геријем током 'Black Rose' ере било је велико искуство. Био је велики извођач и сјајан момак", рекао је Скот Горам, Муров колега из групе "Thin Lizzy".

Велики број сарадника и пријатеља Герија Мура затечен је вешћу, нарочито због тога што је музичар, како описују, био здрав и увек пун живота.

Сарађивао је са великим бројем познатих уметника међу којима је био и Боб Дилан.

Излазак албума Grinding Stone 1973. године најавио је Мурову успешну соло каријеру током које је објавио 20 студијских издања, међу којима је најуспешније било Still Got The Blues из 1990. године.

Пред београдском публиком последњи пут је свирао 2008. године.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара