Џеј Ло изазвала протесте на Кипру

Када је видела какве је немире изазвала најава њеног концерта у северном делу Кипра, латино поп звезда Џенифер Лопез одлучила да откаже наступ. Концерту Џеј Ло, заказаног поводом отварања луксузног хотела, кипарски Грци су се успротивили на Фејсбуку, путем писама, али и на улицама.

Најава наступа америчке певачице Џенифер Лопез у луксузном хотелу 24. јула изазвала је протесте хиљаде кипарских Грка који су певачицу оптужили да пружа легитимитет Северном Кипру, чију независност признаје једино Турска.

После детаљне анализе ситуације, певачица је била приморана да откаже концерт.  

„Џенифер Лопез никада свесно не би подржавала ниједну државу, институцију или режим који се доводе у везу са било којим обликом угрожавања људских права", наводи се у саопштењу објављеном на сајту славне певачице и глумице.

Концерт Џенифер Лопез био је заказан поводом отварања хотела „Кратос премијум" (Cratos Premium) у приморском граду Киренији, изјавила је представница турске компаније „Бозгруп" (Bozgroup) која руководи хотелским комплексом и чије је седиште у Истанбулу.

Певачица je требало да на Кипру проведе три дана, у пратњи супруга Марка Антонија и двоје деце, а раније је било најављено да ће породицу на аеродрому дочекати неколико министара Северног Кипра.

Организатори су потврдили да су током протеклих седам дана добили хиљаде протестних писама, као и да је на друштвеној мрежи Фејсбук оформљена група против одржавања концерта са готово 20.000 чланова.

Представница „Бозгрупа" је упркос томе обећавала да концерт неће бити отказан и потврдила да ће гостовање певачице коштати три милиона долара.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 09. јул 2010, 23:21) - anonymous [нерегистровани]

o

Snizeno J ?!

(петак, 09. јул 2010, 22:49) - anonymous [нерегистровани]

Sve je njima luk i voda

Pa kad su im samo pare važne i ne misle niti znaju gde idu i kakav odjek to može da ima. Ko ima para tom svira muzika... pa ne može to da prodje baš na svakom mestu. Mislite malo Holivudske zvezdice. Ništa nemam protiv Džej, čak je volim, ali njen menadžment je napravio ogroman faul.

(петак, 09. јул 2010, 19:52) - anonymous [нерегистровани]

Дани

A.Semjonov, добро, али нема шта пуно да се научи. Северни део је независтан да ли ми признавали или не! Докле год Турска тако жели! Учимо на примеру Израела, боље нам је.

(петак, 09. јул 2010, 16:36) - A.Semjonov [нерегистровани]

Srbi

Ucimo se na primeru kiparskih Graka !