Џеј Ло изазвала протесте на Кипру

Када је видела какве је немире изазвала најава њеног концерта у северном делу Кипра, латино поп звезда Џенифер Лопез одлучила да откаже наступ. Концерту Џеј Ло, заказаног поводом отварања луксузног хотела, кипарски Грци су се успротивили на Фејсбуку, путем писама, али и на улицама.

Најава наступа америчке певачице Џенифер Лопез у луксузном хотелу 24. јула изазвала је протесте хиљаде кипарских Грка који су певачицу оптужили да пружа легитимитет Северном Кипру, чију независност признаје једино Турска.

После детаљне анализе ситуације, певачица је била приморана да откаже концерт.  

„Џенифер Лопез никада свесно не би подржавала ниједну државу, институцију или режим који се доводе у везу са било којим обликом угрожавања људских права", наводи се у саопштењу објављеном на сајту славне певачице и глумице.

Концерт Џенифер Лопез био је заказан поводом отварања хотела „Кратос премијум" (Cratos Premium) у приморском граду Киренији, изјавила је представница турске компаније „Бозгруп" (Bozgroup) која руководи хотелским комплексом и чије је седиште у Истанбулу.

Певачица je требало да на Кипру проведе три дана, у пратњи супруга Марка Антонија и двоје деце, а раније је било најављено да ће породицу на аеродрому дочекати неколико министара Северног Кипра.

Организатори су потврдили да су током протеклих седам дана добили хиљаде протестних писама, као и да је на друштвеној мрежи Фејсбук оформљена група против одржавања концерта са готово 20.000 чланова.

Представница „Бозгрупа" је упркос томе обећавала да концерт неће бити отказан и потврдила да ће гостовање певачице коштати три милиона долара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи