Читај ми!

Преминуо глумац Давор Јањић

Познат је по многобројним улогама у југословенској кинематографији. Једна од њих је и лик Нихада у „Ово мало душе“. Давор Јањић преминуо је у 54. години у Београду.

Вест о смрти глумца Давора Јањића потврдио је његов пријатељ Ахмед Бурић.

Рођен је у Тузли 18. новембра 1969. године. Студирао је глуму на Академији у Сарајеву. Био је члан Отворене сцене „Обала" у Сарајеву и најмлађи члан Атељеа 212 у Београду.

У глуми се окушао врло млад, а још неки од наслова по којима га памти публика са наших простора су Живот са стрицем, Горила се купа у подне, Блуз за Сару, Kудуз, Духови Сарајева и бројни други.

Од 1997. године радио је и живео у Словенији. Прошле године се вратио у Београд.

Kада се појавио у филму Адемира Kеновића Ово мало душе, Давор је имао свега 17 година, а утеловио је лик Нихада – младића који одраста у селу послератне Босне. Његова мајка је тешко болесна и има само једну жељу – да се Нихад ожени. 

Остаће упамћена његова реплика из филма Ово мало душе када Нихад каже: „Човјек ти је Сенада, тешки хајван. И оно мало душе што има, шејтан му је дао да му буде теже“.

На вест о одласку чувеног глумца, огласио се и сам Kеновић који је за сарајевски портал Кликс истакао колико је шокиран што Давора више нема.

„Ово је немјерљив губитак, изгубили смо једног од најталентованијих глумаца. Веома сам тужан, изразио бих своје дубоко жаљење и сућут", навео је редитељ.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво