Читај ми!

Џо Бајден у Белој кући прославио унукино венчање уместо свог 80. рођендана

Председник Џо Бајден овог викенда пуни 80 година, али велика суботња забава у Белој кући је била организована за сасвим другачију и млађу прилику. Наоми Бајден, Бајденова најстарија унука, разменила је брачне завете са Питером Нилом на јужном травњаку Беле куће.

Једног дана након унукиног венчања, Бајден ће обележити своје место у америчкој историји као једини осамдесетогодишњи председник. Неки зли језици кажу да је унукино венчање требало да буде маска за обележавање његовог рођендана.

Само венчање се састојало из три дела, како је сазнао Си-Ен-Ен од особе која је била упозната са организацијом догађаја. Церемонија, која је требала да почне око 11:15 по источном времену одржана је на Јужном травњаку – локацији која раније није коришћена за венчање у Белој кући.

Гости су у суботу рано ујутру стигли у комплекс Беле куће, где су им урађени тестови на ковид 19. Добили су ћебад и огртаче да се угреју на својим седиштима у прохладно новембарско јутро.

Према речима двоје људи упознатих са детаљима венчања, младини родитељи, Хантер Бајден и Кетлин Бул, су је провели низ пролаз. Док је Наоми Бајден ходала низ пролаз, бенд је свирао Bitter Sveet Simphoni групе "The Verve". Млада је носила хаљину дугих рукава са велом и шлепом, коју је дизајнирао Ралф Лорен.

Џо Бајден је допратио младожењине баке – Паулиту Нил и Бети Там – низ пролаз до њихових седишта. Председник се затим вратио и направио „класични Бајденов џогинг“ како би дочекао прву даму и одвео је низ пролаз до њихових седишта.

У програму, који је видео Си-Ен-Ен, стоји да су деверуше биле Наомина сестре Финеган Џејмс Бајден, Роберта Мејбел Бајден, такође позната као Мејзи, и Кетрин Елизабет Нил. Младожењин кум био је његов брат Роберт Елиот Нил, а кумови су били наведени као Џозеф Робинет Бајден четврти и Чарлс В. Гердс.

Питеров отац, др Вилијам Нил, у пратњи хора, током церемоније је певао, а Ејми Д'Амато је прочитала песму И носим твоје срце са собом Е.Е. Камингса.

Млада и младожења су сами написали своје завете за церемонију, наводи извор.

„Било је задовољство гледати Наоми како расте, упознаје себе и ствара тако невероватан живот“, навели су председник и прва дама у саопштењу које је Бела кућа објавила у суботу. „Сада смо испуњени поносом што видимо да је изабрала Питера за мужа и част нам је да му пожелимо добродошлицу у нашу породицу. Желимо им дане пуне смеха и љубави која ће бити све дубља из године у годину.“

Осим породице, међу значајним гостима су били бивши сенатор Крис Дод из Конектиката и Тед Кауфман из Делавера, и државни секретар Тони Блинкен и његова супруга Еван Рајан, који је био секретар кабинета Беле куће.

Након размене завета, у Белој кући одржан је мањи ручак само за породицу и пријатеље.

Славље је настављена увече, са око 325 гостију – више него што је присуствовало церемонији венчања – позваних у Белу кућу на плес и торту.

Председник и прва дама су се дружили са гостима, према двојици присутних који су разговарали са Си-Ен-Еном али су желели да остану анонимни. Од гостију је затражено да одложе своје мобилне телефоне, рекли су извори.

Огромна свадбена торта у седам нивоа била је постављена у Плавој соби, а Наоми Бајден и њен супруг Питер Нил користили су мале мердевине да се попну и пресеку горњи слој. Гости су добили парче торте као поклоне за растанак – традиција коју су Триша Никсон, Линда Џонсон и Луси Џонсон радиле на својим пријемима у Белој кући.

У Државној трпезарији је био постављен шведски сто, а велики бенд је свирао на бини подигнутој у источној соби.

Млада је носила хаљину без бретела познатог креатора Рима Акрe, а такође је требало да се пресвуче у другу хаљину за забаву касније увече.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво