Читај ми!

Кад краљ шаље сина у војску – сенф и кечап

Белгијски принц Габријел завршио је предвојничку обуку на војној академији и добио плаву беретку од оца, краља Филипа.

Белгијски принц Габријел, син краља Филипа и краљице Матилде, завршио је прву фазу обуке у белгијској војној школи, коју је пре годину дана прошла и његова старија сестра, престолонаследница Елизабета.

 

Поводом иницијације нових полазника, у Бриселу је одржана свечана церемонија, на којој су кадети Краљевске војне школе симболично добили плаве беретке. Ове године церемонији је председавао краљ Филип лично, па је 19-годишњи Габријел добио беретку из руку свог оца.

Обука за 195 кадета почела је у августу, а Габријел на војној академији студира друштвене и војне науке.

Осим тате, церемонији су присуствовале и мама и сестра.

Краљица Матилда је, као и увек до сада, била упадљиво елегантна, у националним бојама,  у живописној комбинацији жутих широких панталона и капутића домаће модне куће Натан, коју је спојила са наранџастом блузом, ципелама, рукавицама, ташном и веселим асиметричним шеширићем Фабијен Делвињ у истој нијанси.

Њен стајлинг је међутим изазвао опречне коментаре на друштвеним мрежама, а већина пратилаца се шалила на њен рачун, да је попут хамбургера, спојила сенф и кечап и да личи на „Мекдоналдову мајку”.

Матилда важи за једну од најелегантнијих припадница европских краљевских породица, а често смело комбинује дречаве боје, попут холандске краљице Максиме.

Сами просудите да ли је и овог пута била на висини задатка.

Осим Елизабете и Габријела, белгијски краљевски пар има и млађег сина Емануела, који је управо напунио 17 година, те 14-годишњу ћерку Елеонору.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се