Читај ми!

Роџер Вотерс у отвореном писму пита Путина да ли жели да види крај овог рата

Вођа легендарне групе „Пинк Флојд“ Роџер Вотерс објавио је на Фејсбуку отворено писмо руском председнику Владимиру Путину, након што се недавно на исти начин обратио супрузи украјинског председника Володимира Зеленског.

Роџер Вотерс, који је у више наврата јавно изражавао своје ставове поводом рата у Украјини,  овог пута је из Лос Анђелеса на свом профилу на Фејсбуку упутио отворено писмо председнику Русије, Владимиру Путину. 

У објави је навео да је то учино пошто су га у коментарима на друштвеним мрежама питали зашто је само писао Олени Зеленској, са намером да утиче и охрабри на прекид ватре у украјинском сукобу.

Писмо преносимо у целости:

Отворено писмо Роџера Вотерса Владимиру Путину 

„Поштовани председниче Путин, откако је Руска Федерација извршила инвазију на Украјину 24. фебруара ове године, покушао сам да искористим свој мали утицај да охрабрим прекид ватре и подстакнем дипломатско решење несугласица, које се односи на безбедносне потребе и Украјине и Руске Федерације.

У тим настојањима написао сам два отворена писма госпођи Олени Зеленској, супрузи украјинског председника.

Ова писма су лако доступна на интернету. Све чешће се тражи да и вама пишем, па ево.

Прво, да ли бисте желели да видите крај овог рата? Ако бисте одговорили и рекли: 'Да, молим вас'. То би одмах  ствари учинило много лакшим. Ако бисте изашли и рекли: 'Такође, Руска Федерација нема даљих територијалних интереса осим безбедности становништва на Криму, Доњецку и Луганску где се говори руски'. То би такође помогло. Кажем ово јер знам неке људе који мисле да желите да прегазите целу Европу, почевши од Пољске и остатка балтичких држава.

Ако то учините, је..те се, и сви бисмо онда могли да престанемо да играмо очајнички опасну игру нуклераних кукавица, која јастребовима с обе стране Атлантика тако прија и која им је при руци.

Да, само разнесите једни друге и свет у парампарчад.

Проблем је што имам децу и унуке, као и већина моје браће и сестара широм света и нико од нас не би уживао у таквом исходу.

Дакле, молим Вас, господине Путин, да ми удовољите и да нас у то уверите.

Добро, вратимо се за сто, ако сам добро прочитао ваше претходне говоре, ви желите да преговарате о неутралном статусу за суверену суседну Украјину? Да ли је то тачно?

Под претпоставком да се такав мир може испреговарати, он би да морао да укључи апсолутно обвезујући споразум да се више не врши напад на било кога.

Знам, знам, САД и НАТО нападају друге суверене земље без оклевања, или за неколико барела нафте, али то не значи да и Ви треба то да радите. Ваша инвазија на Украјину потпуно ме изненадила, била је гнусан агресорски рат, изазван или не.

Кад ми је госпођа Зеленска одговорила путем Твитера, био сам веома изненађен и силно дирнут, ако бисте ми одговорили, ја бих Вас силно поштовао због тога и разумео бих то као частан потез у правом смеру ка одрживом миру.

С поштовањем,

Роџер Вотерс“.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара