Читај ми!

Борис Џонсон на меденом месецу у - Словенији

Борис Џонсон је на одмору у Језерском, у Словенији. Мештани су видели британског премијера и његову супругу како возе бицикл и шетају.

Борис и Кери Џонсон проводе медени месец у Словенији - у Језерском ће неколико дана боравити, највероватније у Вили Планинка.

Информацију о њиховом доласку у Словенију потврдили су и у кабинету словеначког премијера Роберта Голоба, где су додали да није планиран састанак Голоба или других представника владе са Џонсоном , и да је јасно да је посета приватне природе.

ТВ Словенија преноси да брачни пар мештани ових дана виђају како возе бицикл и рекреирају се у природи.

Претпоставља се да је пар смештен у Вили Планинка која има пет звездица.

Њихова посета је наишла на многе критике у јавности, па се замера путовање „баш у време када је Британска централна банка упозорила на предстојећу рецесију и подигла камате".

Џонсонови најближи сарадници рекли су да не знају где се тачно налази премијер. Џонсон је пре извесног времена најавио одмор, али пошто је реч о приватном путу, званични извори то не коментаришу.

Како јавља ТВ Словенија, Џонсон је већ био у Словенији 1991. као новинар, и као министар спољних послова 2017.

Борис (56) и Кери (33) Џонсон венчали су се у тајности прошлог маја, две године након веридбе. Сватови су били позвани у последњи час, а за венчање нису знале ни Џонсонове колеге.

Конзервативни политичар са супругом Кери има двоје деце, двогодишњег Вилфреда и шестомесечну Роми.