Читај ми!

Кад султан од Брунеја удаје ћерку

Ћерка пребогатог султана од Брунеја, 36-годишња принцеза Фадзила Лубабул Болкија, удала се недавно за свог изабраника Аванг Абдулаха Набила Махмуда ел Хашимија.

Свадбене свечаности трајале су девет дана, од 16. до 24. јануара, а светска јавност је о њима сазнала углавном са Инстаграм профила принцезиног млађег брата, принца Абдула Матина.

Лепа принцеза, која је иначе капитен нетбол репрезентације Брунеја, започела је свадбене свечаности церемонијом необичног имена Маџлис Истиадат Мембука Генданг Јага-Јага.

То је краљевска церемонија на којој се уручује мираз и пар је званично верен. Младожењина породица поклонила је накит, драгуље, одећу и друге предмете који се традиционално дарују у оваквим приликама. У част младенаца испаљен је и 21 топовски плотун.

Верска церемонија венчања, названа акад никах, одржана је три дана касније у џамији Султан Омар у главном граду Брунеја.

Краљевско венчање обављено је 23. јануара, а наредне вечери и краљевски банкет. Принцезин млађи брат, 30-годишњи принц Абдул Матин, који је и велика звезда на друштвеним мрежама са више од два милиона пратилаца, честитао је младенцима и поставио фотографије са венчања на свом инстаграм профилу.

Фадзила Лубабул и Абдул Матин су деца из другог брака султана Хасанала Болкијаха, са бившом стјуардесом Маријам Абдул Азиз, од које се развео 2003. и са којом је добио четворо деце, од којих је једно преминуло.

75-годишњи султан, један од најбогатијих људи на свету, има и шесторо деце из првог брака и још двоје деце из трећег брака.

Принцеза Фадзила је дипломирала на Кингстон универзитету, и осим бављења спортом, не експонира се много у јавности.

Ни о њеном изабранику не зна се много. Оно што се са сигурношћу може претпоставити јесте да потиче из веома богате породице, а веридба је објављена тек недавно, 31. децембра.

Млада и младожења су током свадбених свечаности носили уједначене одевне комбинације од белог и сребрног броката, украшене дијамантима. Принцеза је све употпунила чипканим велом и дијамантском тијаром.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара