Читај ми!

Завирите у раскош дома Кејт Мидлтон и принца Вилијама

Многи сматрају да је дом краљевског пара један од најпожељнијих после Бакингемске палате. Војвода и војвоткиња од Кембриџа са својом децом живе у апартману Кенсингтон палате. То је четвороспратна кућа са баштом и просторима који се уклапају у модерну палату.

Палату Кенсигнтон, пар је одабрао за стално пребивалиште своје породице пре венчања, искључујући Палату Св. Џејмса, у којој живи принцеза Ана, као и друге краљевске резиденције. Био је то краљичин свадбени поклон пару који је кућу реновирао пре усељења.

Улаз у кућу је традиционалан, али и елегантан са китњастим гипсаним плафонима и црно-белим каменим подовима. Улаз такође има велике прозоре са погледом на башту и отворене камине.

Спољашњост палате, која је била родно место краљице Викторије, остала је иста. Импресивну фасаду од црвене цигле из 17. века дизајнирао је архитекта Кристофер Рен, који је пројектовао и Катедралу Светог Павла. Кенсингтон је првобитно била мања зграда, али су краљ Вилијам и краљица Марија наредили Рену да је прошири и претвори у палату.

Војвоткиња од Кембриџа, палату је одабрала због њених прелепих вртова. Воли баштованство, па је желела приватну башту која обухвата много различитих простора, са разноликим врстама цвећа. Унутар баште смештено је и игралиште за децу.

Породични стан у Кенсингтону има преко 20 соба. Поред две банкет сале, канцеларије и свечане трпезарије, кућа има три кухиње, једну само за породицу и две кухиње за особље. Постоје две главне спаваће собе, али Вилијам и Кејт су одлучили да спавају у истој просторији. Поред тога, ту су још три спаваће собе са купатилима.

У оквиру палате су теретана, лифт и две дечје собе, једна за спавање, друга за игру. На једном спрату се налази девет соба за особље, дадиље, собарице и батлере. На сваком спрату постоји просторија са сигурносним камерама.

Реновирање куће коштало је око 4,5 милиона долара, а завршено је 2013. године. У току радова реновирани су инсталације и водовод у кући и постављени еколошки системи грејања и изолације, о трошку државе. Пар се обавезао да ће својим новцем платити уређење ентеријера.

Кејт Мидлтон је ангажовала декоратере да помогну у реновирању, али је коначне одлуке донела сама. Војвоткиња је украсила кућу уметничким делима из краљевске колекције и комбиновала их са неким једноставним украсима које је пронашла у продавницама као што је Икеа, јер воли скандинавску естетику.

Међу декоративним елементима куће су персијски тепих од 50.000 долара који краси улаз и два једноставна тепиха од 100 долара које је Кејт одабрала за собе.

Боје које доминирају у стану су неутралне, беж и земљане нијансе са цветним додиром на тканинама и јастуцима.

Војвода и војвоткиња од Кембриџа украсили су свој дом породичним фотографијама и сликама деце, док је канцеларија пара, смештена у делу где је некада био стан принцезе Дајане, уређена у дискретнијој палети боја.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво