Читај ми!

Ђоковић честитао Божић из притвора, свештеник спречен да га посети

Новак Ђоковић се први пут огласио откако је затворен у хотелу у Аустралији и честитао Божић. Такође, аустралијске власти нису дозволиле старешини Саборног храма Свете Тројице у Мелбурну да посети Ђоковића на Божић.

„Мир Божји, Христос се роди. Срећан Божић. Нека вас Божја љубав окрепи и испуни“, написао је на Инстагаму најбољи тенисер света, који се налази у притвору након што му је одбијена виза.

Ђоковић jе захвалио и на великој подршци која му стиже са свих страна током протеклих дана.

„Хвала мојој породици, фамилији, Србији и свим добрим људима широм света који ми шаљу подршку. Хвала Богу драгом на здрављу“, написао је Новак.

Одбијена молба свештеника да посети Ђоковића

Старешина Саборног храма Свете Тројице у Мелбурну, протојереј-ставрофор Милорад Лончар, затражио је дозволу од аустралијских власти да посети Новака Ђоковића на Божић, али је његова молба одбијена.

Тим поводом се саопштењем огласио епископ аустралијско-новозеландски који је навео да Митрополија аустралијско-новозеландска СПЦ осуђује такво кршење људских и верских права.

Епископ је навео да су Лончара аустралијске граничне власти одбиле са образложењем да никоме није дозвољен улаз у објекат који се користи као притвор за мигранте због ковид рестрикција које су на снази.

„Обавештени смо да верске посете ником од притворених нису дозвољене још од јула 2021. године. Штавише, од почетка пандемије објекат је затворен за посете било које врсте на дужи временски период, због чега су притвореници лишени духовне и емотивне подршке свештенства, без обзира на верску припадност. Упозоравамо на ово грубо кршење основних људских права и позивамо одговорне у власти да хитно дозволе слободан и несметан приступ људима који ће пружити пастирску и емотивну подршку за све људе у притвору“, наводи се у саопштењу Канцеларије епископа објављеном на сајту Митрополије аустралијско-новозеландске СПЦ.

Вечерас молебан за Ђоковића

У саопштењу се наводи и да Митрополија аустралијско-новозеландска осуђује кршење људских и верских права, као и природу поступања према свима који се налазе у поменутом притвору.

Како је наведено, вечерас ће у знаку молитвене подршке бити служен молебан испред објекта у којем се у притвору налази и Новак Ђоковић.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво