Читај ми!

„Тесла“ вреди билион долара, Маск убедљиво најбогатији човек са 288,6 милијарди долара

Акције „Тесле“ скочиле су за скоро 13 одсто јуче, што је довело до тога да у данашњој процени вредности та компанија пређе билион (хиљаду милијарди) долара.

Директор и оснивач компаније Илон Маск је због тога постао богатији за 36,2 милијарде долара, највеће повећање богатства неког појединца у једном дану од када Блумберг води евиденцију.

Масково укупно богатство (288,6 милијарди долара) тако је премашило тржишну вредност „Тојоте“ (282 милијарде долара), а вишеструко је богатији од „Теслиних“ домаћих ривала „Џенерал моторса“ (83,9) и „Форда“ (62,8 милијарди долара).

Екцентрични предузетник такође је далеко иза себе, за скоро 100 милијарди долара, оставио свог првог конкурента за титулу најбогатијег човека – директора „Амазона“ Џефа Безоса.

„Луда времена“, написао је Маск на Твитеру, алудирајући на вредност „Тесле“ од билион долара.

Маск поседује 20 одсто акција компаније и тај удео је примарни покретач његовог богатства, а амерички предузетник такође има удео у компанијама „Спејс-Екс“ и „Боринг“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво