Читај ми!

Пријатељи, колеге и поштоваоци се опраштају од Марка Живића

Пријатељи, колеге и поштоваоци се опраштају од глумца Марка Живића који је преминуо од компликација изазваних инфекцијом ковид 19.

Позоришни, филмски и телевизијски глумац Марко Живић преминуо је од последица инфекције ковид 19 у болници „Драгиша Мишовић".

Од глумца су се међу првима опрастили његове колеге из Београдског драмског позоришта и Фудбалски клуб Партизан чији је Живић био ватрени навијач. 

Маја Гојковић: Памтићемо и његов широк осмех, хумор и искреност

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је телеграм саучешћа породици Марка Живића у којем је навела: 

„Са дубоким жаљењем примила сам вест о прераној смрти врсног глумца, Марка Живића. Српска уметничка и глумачка сцена остале су без једног од најзначајнијих драмских уметника који је својим улогама обогатио нашу позоришну и филмску продукцију.

Талентовани глумац остаће упамћен по својој посвећености и професионализму, свестраности, емпатији и доброчинству. Човек, у бити вечито дете, који је у фокус стављао људске вредности и бриге, био је препознатљив по свом оптимизму. Памтићемо и његов широк осмех, хумор и искреност“, стоји у телеграму министарке Гојковић.

Вест о прераној смрти познатог глумца пренили су сви медији у региону.

Југ Радивојевић: Отишао је прерано и тихо, скромно како је и живео

Директор Београдског Драмског позоришта, Југ Радивојевић, навео је да је Марко Живић био симбол радости живота и да је његов одлазак велика трагедија.

„Марко је пленио свјим шармом и лакоћом живљења са увек насмејаним дечачким изразом лица. Остале су дивне улоге иза њега, али нажалост и оне бројне неостварене у времену које није дочекао. Отишао је прерано и тихо, скромно како је и живео“, рекао је Радивојевић за Танјуг.

Он је додао да је Марко Живић био увек пажљив, са мером у комуникацији да неког не увреди, а истовремено племенит да сваком помогне.

„Много ће нам Марко недостајати. Свима у БДП, а верујем и колегама и публици широм региона, чуваћемо заувек успомену на нашег Марка“, рекао је Радивојевић.

Драган Бјелогрић: Отишао је неоправдано рано

Марко Живић је био крхка и рањива душа, нежан и чудесно драг човек, казао је Тањугу глумац, продуцент и редитељ Драган Бјелогрлић поводом одласка глумца Марка Живића.

Бјелогрлић каже да је Живић био упечатљив и занимљив у свакој улози, од најмање до највеће.

„Сарађивали смо и волели се много. Његов Мартини у представи Лет изнад кукавичијег гнезда је једна од најнежнијих и најлепших улога икада одиграних на београдским сценама. Добијао је овације публике после сваке представе“, казао је Бјелогрлић и додао да је Живић могао још много тога у професионалном смислу и да је отишао неправедно рано.

 

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво