Читај ми!

Маск опет претекао Безоса на челу најбогатијих људи на свету и обећао да му пошаље сребрну медаљу

Илон Маск је упутио Џефу Безосу врло провокативну поруку да ће му послати џиновску статуу у облику броја два и сребрну медаљу, пошто га је поново претекао на позицији најбогатијег човека на свету, пише „Форбс“.

У понедељак је Илон Маск, према подацима које објављује Форбс, постао трећа особа која је у досадашњој историји успела да сетекне богатство вредно 200 милијарди долара и поново надмаши оснивача „Амазона“ и ривала у свемирској трци, милијардера Џефа Безоса.

На молбу Форбса да прокоментарише нови извештај, Маск је мејлом послао кратак одговор.

„Шаљем џиновку статуу броја '2' Џефу Б, у комплету са сребрном медаљом“.

Овако подсмешљива порука ексцентричног извршног директора компаније „Тесла“, који је у више наврата до сада у објавама на Твитеру, означавао Безоса као „имитатора“ (и то увек уз емотикон мачке) није никога изненадила. Маск је оптужио Безоса први пут у априлу 2019. године, када је „Амазон“ најавио да планира да лансира сателит за пренос интернет сигнала као Масков „Старлинк“ и поново у јуну 2020. године, када је „Амазон“ купио компанију за производњу аутономних возила „Зукс“.

Последњих година њих двојица су супарници на два фронта: у нето вредности и свемирском програму. Маск је у марту прошле године имао готово 90 милијарди долара мање од Безоса.

У августу је Безос када је вредност деоница „Амазона“ вртоглаво порасла, постао прва особа на свету која је вредела 200 милијарди долара. Међутим, раст вредности деоница „Тесле“ од 720 одсто у 2020. години је помого Маску да га стигне и накратко престигне као најбогатија особа на свету у јануару 2021.

Од тада њих двојица су се непрестано смењива, заједно са Бернаром Арноом, власником конгломерата луксузне робе ЛВМХ на врху листе милијардера.

Према процени Форбса, на данашњи дан Илон Маск је најбогатији човек на свету, чија нето вредност богатства се процењује на 200,7 милијарди долара. Безос је други са 192,5 милијарди долара.

Џеф Безос није желео да коментарише Маскову провокацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво