Читај ми!

Ар Кели оптужен и за злостављање тинејџера

Америчка музичка звезда Ар Кели суочава се са новим оптужбама о сексуалном злостављању. Певач је оптужен да је 2006. године искористио 17-годишњег младића након упознавања у Мекдоналдсу, као и да је приморао више женских особа на односе са другим младићем док их је он снимао.

Тужиоци тврде да је певач злостављао тинејџера којег је упознао у чикашком Мекдоналдсу 2006. године, јавља Би-Би-Си.

Они желе да се докази о овом и другим наводним злочинима који нису у оптужницама, размотре на рочишту заказаном за август.

Судија тек треба да донесе одлуку о томе да ли ће се нови докази разматрати, а Кели у затвору готово две године чека суђење. 

Једна од највећих ритам и блуз звезда деведесетих пориче да је икада икога злостављао, а његови адвокати нису коментарисали најновије наводе.

Роберт Силвестер Кели, познатији као Ар Кели, пред судом у Њујорку треба да се појави следећег месеца због оптужби које укључују сексуално искоришћавање деце, прављење непристојних слика малолетника, рекетирање и ометање судског поступка.

За недела из тих оптужби добитника Гремија терети шест неименованих жена и девојака.

Тужиоци би такође желели да поротници истовремено чују за више од десетак других људи који тврде да их је Кели злостављао, претио им или их малтретирао.

Међу њима је 17-годишњи младић и амбициозни музичар, којег је Кели наводно упознао у Мекдоналдсу, а затим позвао у свој студио у Чикагу.

Након што му је понудио помоћ у музичкој каријери, Ар Кели је имао сексуални контакт с њим док је био малолетан.

Тужиоци кажу да је исти младић Келија упознао са пријатељем, који је имао 16 или 17 година, а са којим је певач имао сексуалну везу неколико година касније.

Такође, у додатним оптужбама наводи се да је 54-годишњи певач присилио неколико женских особа, укључујући и малолетницу, на секс са младићем док их је он снимао.

Тврдње двојице младића и других оштећених, наводе тужиоци, треба да покажу да наводна Келијева недела „нису били изоловани догађаји већ део ширег обрасца понашања“.

Гласине о сексуалном злостављању прате га од последње деценије 20. века, али је више оптужница поднето пред судом тек након објављивања шестоделног документарца Surviving R Kelly, почетком 2019. године на Нетфликсу.

Популарног америчког певача, плесача, аутора текстова песама и глумца поједине колеге критикују јавно и пружају подршку његовим жртвама. Неке колеге су прекинуле сарадњу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи