Читај ми!

Нема бесплатног ручка – за смештај у Трамповом голф клубу Тајној служби наплаћено 10.000 долара

Бивши амерички председник Доналд Трамп наплатио је у мају припадницима Тајне службе скоро 10.200 долара за коришћење соба за госте у његовом голф клубу у Њу Џерсију, показују новообјављени записи.

Накнаде за собе у клубу у Бедминстеру износиле су тачно 10.199,52 долара за 18-дневни боравак, око 566 долара по ноћењу у одмаралишту, преноси Гардијан наводе Вашингтон поста.

Тајна служба је објавила документа, али и образац за резервацију који је покривао период од 28. маја до 1. јула, као и рачуне одмаралишних такси у износу од 3.400 америчких долара за јануар, фебруар и почетак маја. Агенција није открила разлог за те оптужбе, које су постављене пре Трамповог доласка.

Наплаћивање смештаја није новост, јер је Трамп често наплаћивао тајној служби собе које су користили њени агенти, чак и током свог мандата, наводи Вашингтон пост.

Тренутно не постоје законске одредбе које спречавају Трампа и његову компанију да захтевају да Тајна служба плати закуп смештаја на његовим поседима.

По закону је Тајна служба дужна да плати све што је потребно за изнајмљивање соба у близини клијената.

Актуелни амерички председник Џо Бајден је једина друга заштићена особа која је наплатила смештај Тајној служби. Док је био потпредседник, Бајден је месечно наплаћивао 2.200 долара за коришћење викендице на његовом имању у Делавару.

Међутим, откако је постао председник, Бајден није наплаћивао кирију Тајној служби.

Објављивање тих рачуна долази у тренутку када су државни тужиоци Њујорка најавили кривичне пријаве против Трампове организације због њеног пословања.

Компанија и њен главни финансијски директор Ален Вајселберг оптужени су за кривична дела повезана са порезима. Вајселберг и компанија су се прошле недеље изјаснили да нису криви.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи