Читај ми!

Гејтсови богатији од британске монархије и најбогатијег човека Азије

Мелинда и Бил Гејтс само за порез на некретнине у САД годишње потроше четири милиона долара.

После 27 година брака, Гејтсови су стекли огромно богатство, а основали су и фондацију са задужбином вредном 50 милијарди долара. 

Бил и Мелинда Гејтс објавили су да се разводе на модеран начин, преко Твитера. Своју имовину поделиће на традиционалан начин, а многи се питају коме ће шта припасти.

За Била Гејтса, једног од петоро најбогатијих људи света, кажу да не воли да троши новац на непотребне ствари. Поред компанија, приватног авиона, скупих аутомобила, Гејтсови поседују и некретнине у многим деловима света.

На основу богатства стеченог у последњих годину дана, како наводи Бизнис инсајдер, Бил Гејтс у секунди зарађује око 4.630 америчких долара.

То значи да када би трошио милион долара дневно, требало би му око 400 година да потроши богатство. Наводи се и да је богатији од британске монархије, има више новца од најбогатијег Азијца. А када би дао по 15 долара сваком човеку на свету, и даље би имао 28 милијарди долара.

Вила у Медини, са погледом на језеро Вашингтон, изграђена је по по мери породице Гејтс. Савремена, екстравагантна кућа, коју је дизајнирале фирме „Болин/Сивинтски/Џексон“ и „Катлер–Андерсон архитектура“.

Вила поред бројних соба има и канцеларије за састанке од 2.200 квадратних метара и базен са подводним озвучењем, гаражу за неколико десетина аутомобила и позориште у стилу Арт Декоа са 20 места.

Ту је и 2.500 квадратних метара здравствених и велнес објеката са теретаном и сауном, библиотеку од 2.100 квадратних метара, спортске терене, поток препун лососа и пастрмки, пристаниште за чамце и приватну плажу на језеру са песком који је донесен са острва Света Луција.

Све то прати савршена технолошка опрема са аудио-визуелним системима, сензорима, референцама осветљења, који су испрограмирани унапред и строго контролисани.

Гејтсови су 1999. године купили луксузну вилу у Индијан Велсу за 12,5 милиона долара. Пар поседује и луксузни ранч у Санта Феу, у Калифорнији, кућу на обали океана у Дел Мару и имања у Вајомингу и Велингтону.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво