Читај ми!

Преминуо глумац Феђа Стојановић

У Београду је после тешке болести умро глумац Феђа Стојановић у 74. години, потврђено је из Позоришта Атеље 212.

Феђа Стојановић дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности 1973. године и од тада је био је стални члан Атељеа 212.

Остаће упамћен по великом броју улога које је остварио у Атељеу 212, Звездара театру, Југословенском драмском позоришту, Театру Мадленијанум, Малом позоришту „Душко Радовић“ и Позоришту „Бошко Буха“, као и по улогама у серијама и филмовима.

Улогама у филмовима Тамо и овде, Љубав и други злочини, Чарлстон за Огњенку, Флерт, Сан зимске ноћи, Сироти мали хрчки 2010, Мала ноћна музика, Т. Т. Синдром, Купи ми Елиота, Лепа села лепо горе, Вишња на Ташмајдану оставио је дубок траг у домаћој кинематографији.

Био је важан део глумачких екипа серија Истине и лажи, Жигосани у рекету, Војна академија, Монтевидео, бог те видео, Улица липа, Село гори, а баба се чешља, Мој рођак са села, Улица липа, Бела лађа, Кошаркаши, Стижу долари, Казнени простор, Породично благо, Срећни људи, Бољи живот, Роман о Лондону, Шешир професора Косте Вујића...

Његов рад награђен је признањима „Страхиња Петровић“ ФДУ Београд, „Танхофер“ ФДУ Београд, Повеља за изузетну улогу на Филмским сусретима у Нишу 2002. године.

Стојановић је радио као професор на катедри за глуму на Академији уметности БК универзитета.

Редитељ Урош Стојановић који је преминуо 2017. године био је Феђин син.  

Време и место сахране и комеморације биће накнадно објављени. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво