Читај ми!

Вредну опрему Ђорђа Балашевића породица поклонила Академији уметности у Новом Саду

Опрему коју је користио Ђорђе Балашевић, породица је поклонила Академији уметности из Новог Сада. На Дан академије, вредну опрему је предала Балашевићева супруга Оливера.

На биоскопском платну, једном од највреднијих поклона које је породица Балашевић предала Академији уметности у Новом Саду, први је приказан филм Чађава бајка рађен по мотивима из књиге Оливере Балашевић Планета Двориште.

„У овим данима који су неопростиво тешки за моју децу и мене, као родитељ сам негде и мало мирна, јер од моје троје деце, двоје деце је ова Академија ишколовала. На овај начин желимо да се захвалимо драгим професорима, граду Новом Саду, грађанима Новог Сада и оним који су на креативан начин учествовали у дану када је Ђорђе отишао“, навела је Оливера Балашевић.

Миксете, појектор, бежичне бубице, звучници и друга опрема коју је користио Балашевић, вредна више од 30.000 евра, постали су у власништво неких нових клинаца.

„Неопходно је и потребно Академији уметности и врло функционално оно што ће представљати наравно подстицај за рад наших студената на плану и пољу афирмације продукције студентских радова и на плану и пољу стваралаштва, када су у питању и музичко и драмско извођење и драмска и музичка уметност“, наглашава Синиша Бокан, декан Академије уметности у Новом Саду.

„Шоу бизнис је у целом свету стао, али образовање и наука не би смели да стану. И то би била највећа штета од пандемије“, додала је Оливера Балашевић.

Поклоњена опрема служила је и за промоцију филма Ђорђа Балашевића Kао рани мраз, који је рађен по мотивима песме Прича о Васи Ладачком. Ово је први пут да се породица појављује у јавности након његове смрти, а поред тога што је демантовала натписе у медијима о постојању тестамента, Оливера се осврнула и на друга медијска нагађања.

„Васа Ладачки је био заљубље у лепу, али сироту. Мој Ђорђе до краја и на крају био је заљубљен у лепу, ал сироту и тако ће бити заувек. Хвала вам“.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи