Нема столице за Урсулу фон дер Лајен у Ердогановом кабинету

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен била је изненађена што је остала без столице на састанку у Анкари са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом и председником Европског савета Шарлом Мишелом. Захтевала је, како преноси Гардијан, да се тако нешто не понови.

Урсула фон дер Лајен је, према писању британског листа, била видно изненађена тим потезом.

„Ехм“, изговорила је Фон дер Лајенова, уз малу гестикулацију руком усмереном на заузета места, док су се Мишел и Ердоган на почетку разговора сместили на чело позлаћене собе у председничком комплексу.

Неугодна сцена одиграла се пре тросатног састанка са Ердоганом у уторак, где је једно од питања које су покренули лидери ЕУ било и женска права у светлу повлачења Турске из конвенције о родно заснованом насиљу.

Мишел, пише Гардијан, није показао да баш много жали због тога. Фон дер Лајенова је морала да се задовољи „местом другог ранга“ на софи насупрот турског министра спољних послова.

„Председница је била видно изненађена и то се види, али је својим понашањем показала да јој је приоритет суштина разговора о односима Европске уније и Турске, а не протокол. Тешко је оценити зашто јој је било понуђено то место за седење, али то је питање за турске власти које су одговорне за организацију састанка“, изјавио је портпарол ЕК Ерик Мамер.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи