Читај ми!

Ирфан Менсур о корони: Почео сам да се опраштам, побољшање је нагло уследило

Глумац Ирфан Менсур недавно је пребродио кардиолошку кризу и има уграђене бајпасове. У новембру прошле године добио је ковид 19 и, како каже, ништа није указивало на то да је био заражен коронавирусом.

„Ја сам дошао стварно да упозорим људе о нечему јако озбиљном, и о нечему што ме је затекло", рекао је Менсур, гостујући у емисији Марије Поповић РТС Ординација

„Сви причају да се јави бол у грлу, кашљуцање, температура, евентуално малаксалост, па бол у грудима, у леђима и тако даље. Ја ништа од тога нисам имао. Био сам у Нишу, радио сам представу, и само сам три, четири дана пред откривање да имам ковид и да сам човек за лечење, осетио малаксалост, у смислу да спорије идем ка позоришту, па понекад и затетурам", испричао је глумац.

Пред премијеру у нишком позоришту, рађено је тестирање свих који на представи раде, и Менсур је открио да је позитиван на коронавирус.

„У року од два сата ја сам био нула од човека, не од страха. Не психички, једноставно сам се топио. Ја нисам могао да стегнем руку, крећу симптоми тоталне малаксалости, долазе по мене из Београда пријатељи, Срна, мој син и долазим на Бежанијску косу", каже Ирфан.

После тестова и прегледа, глумац је смештен у ковид болницу.

„Људи, то је озбиљна болест, то је једна пошаст које уопште нисмо свесни. Мислимо да је то нешто лако, нешто што ће нас окрзнути мало и проћи. Ја сам тако мислио. Али ипак имам 69 пуних година. Као што ме је изненадио инфаркт, тако ме је изненадио и ковид", искрен је Менсур.

Каже да је имао средње тешки облик болести, да су му упалом била захваћена оба плућна крила. У болници је провео 15 дана, првих 12 био је на кисеонику. Ипак, није имао температуру.

„Ја сам се стварно опраштао првих неколико дана, али нисам се опраштао страха ради, опраштао сам се зато што неким људима, ту мислим на синове пре свега, нисам гласно рекао – Еј бре, синчино волим те!" – рекао је емотивно глумац.

Ипак, као што је болест нагло дошла, како глумац каже, тако је нагло уследило и побољшање. После петог, шестог дана, резултати испитивања били су све бољи.

Менсур истиче да је медицинско особље било „дивно и красно" и да је бодрило све пацијенте.

„То је невероватно какви су то људи" – закључио је популарни глумац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи